BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Followers

Sunday, May 30, 2010

All about me!?


 Janganla buat resume cam ni!!!!

Name: Whoopz
Age: Still young
Sex: Never. Still under age
Religion: I only have experience praying my cat who
dead 2 years before
Race: I love to race, how you know?
Nationality: I don't like National, I prefer Sanyo
IC Number: 6735
Telephone number: House no telephone
Hand phone number: 3310
Address: Penang Jelutong
City: Nor Haliza?
Postcode: I never post anything
State: In my family, I am 2nd
Country: I love to travel to Canada
Marriage status: Secret
Email Address: Hotmail
Education Background: My teacher said not bad
Working experience: Last time got sell pirated VCD
Father's name: Daddy
Father's IC: You ask him
Mother's name: Mummy
Mother's IC: You ask her
Current Salary: Depends on my daddy mood
Expected Salary: As much as you can pay
When can start work: Depends on my mood
Highest qualification: Ya, very high
Grade: Ya, very high
College/University: College
Signature: Can I use chop?

hahahahahaahaaa...

Friday, May 28, 2010

barney dead






i hate you, you hate me,
lets get together and kill
barney
with a shotgun.. bang.. Bang.. Barney 0n the flo0r..
no more freakin' purple dinosaur

i hate you, you hate me,
lets get together and kill
barney
with a base ball bat and
a 4by4
no more purple dinosaur

Aksi 18sx

videoSent using http://www.yuurok.com
Push email on any Mobile

--
This message has been scanned for viruses and
dangerous content by MailScanner, and is
believed to be clean.

Ko curang!

10 Sebab kenapa
perempuan sanggup
curang!

1. Nak revenge boyfriend
dia buat hal dengan girl
lain, padahal cemburu
buta.

2. Nafsu tak cukup satu
lelaki. Nafsu biawak ke?

3. Terasa diri sgt cantik
dan patut ada lebih dari
seorang boyfriend

4. Nak cuba dulu semua
lelaki dan tgk mana yang
sesuai

5. Sebenarnya dia tak
suka sgt@terpaksa dgn
boyfriend yg ada

6. Tak cukup dgn apa
yang diberi oleh
boyfriend yg ada.
dikongkong oleh
boyfriend yg ada.

7. Jumpa dan jatuh cinta
dgn new boy yg sangatttt
hensem dan memikat

8. Boyfriend ‘lugu’ @
sengal sangat@senang
ditipu.bukan dia tau pun
kalau pasang lain

9. Memang tiba-tiba rasa
meluat dan benci
teramat sgt dgn
boyfriend yg ada.

10. Nak jadi lebih kaya
dari sekarang. More
boyfriend, more money!


10 sebab tu semuanya gwa kopi n pes dr blog sape tah.. Entry 2 thn yg lepas..
Sekarang da 2.30am.. Gwa penat.. Tapi mata masih x maw nak pejam..
So ada lg yg k0rang nak tambah?
Bubuh tambahan k0rang kat k0men..

P/s : lu.. Entry ni xde kena mengena ngan lu..
Or dlm versi yg buat gwa blushing

'awk.. Entry ni xde mengena ngan awak..'

Heheh.. Heheh..
Gwa da start blushing dah..
X rawks dah..
Jadi mcm ampeh dah..
Ceh..


Thursday, May 27, 2010

Michael Jackson.. Bersamamu..

Layan gambar² ni dulu..



Boleh korang buat '45 degree lean' ni? Gwa memang kagum.. Camera tricks or guna tali ke gwa x kesah la.. Pasal masa 1st gwa tgk m0ve ni gwa kecik lg.. Beberapa kali gwa tersungkur kerana cuba meniru gaya neh.. Hahah





Penah tgk x rancangan tari menari ni kat 8tv? Hari rabu malam.. Gwa br last week start layan showdown neh..
Gerek seyh.. Hip hop pun hip hop lah.. Gwa buangkan seketika rawks gwa.. Tgk bdk² dlm showd0wn ni menari memang best.. Especially 'wakaka crew'
Pheww.. Memang menaikkan nafsu men0nt0n gwa..

Dan lebih kurang diwaktu n masa yg sama di tv3 ada satu rancangan neh..





Memang gwa x tgk sgt la pr0gram neh..
Bukan gwa x ambik peduli pasal apa yg dipaparkan dlm pr0gram tu.. Tp malam semalam punya sh0wd0wn ada sedikit tarikan yg membuatkan gwa teruja nak tgk sh0wd0wn semalam.. Theme untuk malam semalam 'tribute to m.j'
Ramai ske mj neh.. Walaupun ramai rockerz² x nak ngaku dia0rg ske mj.. Gwa dgn bangganya nak ckp yg gwa ske mj.. Dr dia itam sampai la dia putih.. N sampai dia dah xde.. Dia tetap rawks..
S0 ape critanya michael jacks0n bersamamu?
Rajin nak baca lg ke? Heheh..
Xde ape yg menarik.. Cuma semalam sewaktu gwa dgn semangat nak tgk showdown tu.. Tetiba terboantot.. Br je gwa layan dalam 10 minits, tetiba b0ss gwa dtg j0in.. Gwa wat senyap je.. Gwa taw boss gwa surely akn berkata sesuatu..

Boss : x lawa tv8 neh.. Berbintik je.. Skt mata memandang..

Gwa diam je.. Wat bodo.. Gwa taw niat b0ss gwa tu..
Setelah keadaan sepi seketika.. B0ss gwa membuat cubaan kedua untuk mencapai hajatnya.. Dia guna Veto power dia..

Boss : alih tv3.. Nak tgk 'Bersamamu..'

Gwa : jap ar.. Nak tgk ni jup..

Cubaan untuk melawan boss..

Boss : tgk ape cite x sen0noh mcm ni? Bla.. Bla.. Bla..

Gwa : iye la..

Gwa bgn dr baring.. Sl0wly gwa pegi kat tv.. (Remote ilang ntah kemana) dan mematuhi arahan b0ss.. Alih ke tv3..Gwa upkan volume sampai ke 25.. Bukan gwa marah.. Tp memang itu standard yg ditetapkan oleh b0ss kalau dia tgk tv.. Kalau volume under 25, b0ss x dengar.. Bg gwa kalau gwa taruk volume 15 pun dah cukup bising..
Gwa kutip eksesori gwa.. Rokok gwa.. Henp0n gwa..
Gwa menuju ke dpr untuk makan nasik.. Sempat gwa tgk b0ss gwa bersandar kat s0fa dpn tv tu.. Pakai spek mata itam besor gedabak anak sedara gwa.. Ranggi bos gwa neh.. Hahah.. Katanya dia kena pakai spek tu.. X tahan tgk silau tv.. Iye la bos.. Kalau selesa pakailah.. Xde 0rg nak halang.. Tp kalau 0rg laen tgk mesti org tu gelakkan bos..
Hahah.. Ranggi sgt la bos.. :p
Gwa menuju ke dpr.. Makan nasik.. Then layan ym.. Sambil membawa ati yg sedikit kuciwa kerna xdpt layan sh0wd0wn yg dah seminggu gwa tunggu..
Xpe lah.. Janji bos senang ati dah.. Bos gwa bukannya org laen.. Mak gwa..
X baek lawan ckp mak..


⊙ masa tgh tulis ni gwa kat dpn tv.. Tetiba terdengar 'redmummy' kat tv.. Aiyork.. Ibu merah sudah masuk tv..
Dia kat no 10 dlm list 'top 10 carian google malaysia'
Hebat tuh.. Patot la dpt 10k sebulan..
Bleh la beli keta guna duit nuff..
'Abg sally' bila lg nak masuk list tu?
Gyahahahahaha...
Tetiba nak ketawa mcm hellioz

Wednesday, May 26, 2010

Tersirat dan makrifat..







Lu mungkin paham apa yg tersirat.. Tp mungkin x paham apa yg makrifat..


Gwa terkesima ngan apa yg 'nenek kebaya' ckp td.. Seram sejuk batang tengk0k gwa..
Hurm.. Gwa kena gak wat kenduri doa selamat kat rumah gwa..
Dah lama sgt x wat kenduri kat rumah gwa..
Boleh trus wat kenduri arwah untuk arwah ayah gwa..


⊙ x perlu fhm apa yg tersirat dlm entry gwa kali ni...

Tuesday, May 25, 2010

Ketepian ini..

Ketepian (dah bosan asyik guna kebelakangan je..) ini gwa malas sgt nak menulis kat cni..
Semangat gwa dah kurang.. Semakin byk yg gwa nak tulis, semakin malas gwa nak menaip kat cni..
Idea sekadar berpusing-pusing dlm kepala hotak gwa.. Kemudian ilang tah kemana..
Gambar² yg gwa simpan untuk entry² gwa.. Juz tersimpan mcm gitu je..
Ibu jari kiri gwa ni dah lenguh menekan keypad henp0n buruk gwa ni..
Kekadang ibu jari kanan dtg juga membantu twins dia neh.. Tp xlah selancar ibu jari kiri.. Kena guna KY JELLY kot baru lancapr...
Mintak maaf ibu².. Bapak² .. Jika x selesa ngan ayat lancar yg sengaja disalahkan tu.. :)
Gwa br je baca pasal ky jelly tu kat blog ayuz deathwish..
Sementara jelly tu masih ada dalam kepala gwa, eloklah gwa abadikan dia kat cni.. Walaupun gwa x taw mcm mana rupa jelly tu..
Entry sebelum ni gwa dah padam.. Mintak maaf kat Puan BUTfulsay.. Laju je dia meng0men bl0g gwa..
Mekasih ye kak.. Kakak? Heheh..
Kerana rajin dtg blog picisan gwa.. Nanti naek la traffic gwa.. Hahahaha..
ErRr.. Gwa xde nuff.. Lupe..
So..? Hahahaha je la lagi..
Untuk tidak membazirkan eff0rt gwa mengugel gambar² untuk entry² gwa yg x pernah menjadi kenyataan tu.. Gwa pamerkan je la gambar² tu kat cni..
Nak taw pasal gambar² ni, lu org yg comel² ni juz tanya je la ruangan rk0men ek..
Ibu jari gwa dah leper menaip entry ni..























Sekian sahaja persembahan gwa untuk hari ini..
Yg sanggup membaca sampai ke tahap ni.. Gwa nak ucapkan..



you rawks...

Monday, May 24, 2010

formspring

Gwa kat cni ar.. Hahah..




Ask me anything..


Menda ni patotnya mcm gini..
Xleh nak print screen la ek..
Xde istilah tu kalau bloggin guna henp0n ni..
Gwa kopi n pes je la..


Questions Answered


[Q] lu ktne wa frust ni cpt


[A] Gwa kat cni ar.. Hahah..
1 hour ago

Gwa masuk tgk blog gwa td, gwa tgk ada posting.. Dah siap ada 2 0rg k0men.. Ishk.. Ni mesti gwa ter tick kotak kecik kat formspring tu.. Tu la pasal Q n A formspring gwa sampai ke sini.. Pembetulan ya cik reddish ngan Puan Butfulsay.. Bukan gwa yg frust..
Kwn gwa..
Gwa ym ngan dia smlm.. X nak la kwn gwa tu crita..
Mayb dia bosan ngan gwa kot.. Everytime gwa reply ym dia, gwa akn ter..'singsign out'
Pening kepala gwa.. Nape la jadi mcm g2.. Tp for a sake of 'kawankapal' (frenship)
Gwa reply gak ym² dia..


⊙ ada gak la posting picisan @ murahan gwa ari ni.. Hahah..
Kepada kwn gwa tu..
Jgn ar frust² sokmo..
Nanti gwa ...... Lu lebih..
Har har har..

Saturday, May 22, 2010

Apple smartphone vs my sony w660 + 6




Kualiti gambar sangatlah teruk.. Ngape? Kerana gambar Tepon epal tu di'snap' menggunakan tepon gwa.. Yea la.. Tep0n buruk gwa tu la.. 2 megamallpixel..
Kalau tepon epal tu yg snap gambar tep0n gwa ni, mayb la lawa sket byk kot mutu gambarnya..
Sempat jugak gwa belek tepon epal tuh.. Application penuh screen.. Mcm² hado.. Ahh.. Ter..cemburu gwa disitu.. Tep0n gwa? Argh.. Bukan lawannya..
Gwa tanya kat owner tepon tu..

Gwa : ada garmin?

Owner : ntah.. ErR.. Garmin tu hape?

Gwa : GPS ..

Owner : owh.. Ntah le.. Try la tgk.. Xde pun xpe.. Seme jalan along dah hafal dlm kepala..

Gwa da malas nak ckp..

Then owner ckp lagi

Owner : internet 24/7.. Guna digi.. RM138 sebulan..

Gwa pun x lengah² lg.. Terus ke browser tepon epal tu.. Tekan sana, tekan sini.. gwa sampai ke 'rumah maya' gwa.. Blog gwa la tuh..
Memang ser0nok bertenet ngan tepon epal neh..
Semuanya smo0th je.. Nak besarkan n kecikkan page senang je.. Tep0n gwa..? Argh lagi..
Siap ada voice search lg kat browser tep0n epal tu..
Sesungguhnya ko bukan la lawanku teponku
Dah.. Dah.. Gwa dah xm0 dah bandingkan cik epal (coz epal ni warna pink) ngan en sony gwa..
Xde maknenya.. Wat skt ati je..
S0 gwa akn terus menggunakan s0ny w666 gwa neh..
Antara sebabnya

- gwa x perlu byr RM138/m0nth untuk internet..
Tepon gwa FOC.. Hahah..
S0 tep0n gwa dah absolutely lebih rawks dr epal tuh..

Friday, May 21, 2010

Baby kat tengah jalan..





"I was definitely in
shock," Mr Hubbard told
local news station WOAI-
TV.
'From a distance I can't
tell exactly what it is. It
looks like a dog,
something moving
around, I can't really tell
what it was. I started
slowing down and then I
noticed it's a ..... in the
middle of the street."
After slamming on the
brakes, Mr Hubbard
immediately jumped out
of his seat to investigate...


Agak² ape la yg ada tengah² jalan tu?



Baby..

Ye.. baby weh..
Terkejut gwa tgk footage kat tv td.. Baby yg x sampai umur 2 thn in the middle of the street.. Pakai napkin je.. In the middle of the night..
Hish.. Nasib baik driver bas tu sempat brake.. Kemudian ada seorg lelaki dtg n ambik baby tu..
Cuba la cari kat youtube footage ni..

Thursday, May 20, 2010

Hisap rokok tembakau cina..




Dah lama x dating ngan awek gwa.. So pagi² td lepas settle seme keje² gwa, gwa ambik kesempatan bertemu awek gwa.. Dia masih cantik mcm dulu gak.. Every movement dia masih menggoda gwa.. Gwa bahagia..
Hahaha.. (Kena la ketawa coz gwa buat statement 'gwa bahagia')

STOP THE 'TAIKLEMBU' WHOOPZ!!!

hahah.. Okey² .. Gwa selalu imaginekan dia awek gwa..
Actually gwa tgk The Breakfast Show pagi td.. Daphne seperti biasa gettin hot n hotter..
Tp bukan pasal daphne iking yg gwa nak cerita.. Pasal isu yg diaorg bincangkan dlm pr0gram tu.. Kebetulan plak gwa memang termasuk dlm isu tu.. Dan berjuta lg penduduk malaysia ni pun terbabit sama..
Masalah ketagihan rokok.. Gwa admit gwa adalah perokok tegar.. Xde rokok bleh buat gwa hot.. Atau dlm kata laen emotionally unstable.. Rasa mcm x pueh ati je.. Tu gwa la.. Org laen x taw la gwa..
Dlm program TBS tu ckp ada hari tanpa tembakau sedunia pada 31st may ni..
Sambil trus gwa isap rokok, gwa terus perhatikan TBS tu.. (Actually gwa perhatikan daphne je lebih.. Damn.. She so freakin hot!)
Terdetik gak dlm ati gwa ni.. Bila gwa nak stop isap rokok ni.. Dah lama gwa isap rokok.. Mcm mana la organ² dalaman gwa.. Mcm gini ke..




Mintak mahap la pada yg ngeri tgk gambo kat atas tu.. Gwa dah biasa dah.. Hari² tgk kat kotak rokok gwa.. Tp x rasa papepun..
Rasanya gwa nak join la hari tanpa tembakau tu.. Dan rasanya gwa kena start practice dr sekarang.. 24 jam tanpa rokok.. Pergh.. Gwa bayangkan je dah buat gwa susah ati..
Pada perokok² tegar yg berjaya quit smoking, gwa salute lu org.. Lu org memang rawks.. Hopefully 1 hari nanti gwa akan berenti isap..


Rokok.. :p

Mintak² dpt la gwa berenti sebelum jantung gwa yg berenti dulu..

Sebelum gwa berenti menaip.. Gwa nak pantun dulu..

Isap rokok atas batang...
Dah la isap rokok, banyak penyakit yg datang..

Ni ada 1 lagi..

Isap rokok tembakau cina..
cik adk manis yg baca entry ni sapa nama..?

Hahah.. Gedik je gwa rasa gwa ptg neh..

⊙ tima kaseh pada polower gwa yg ke 14 ratus tu.. Nanti gwa cekkidaut blog lu plak..

Tuesday, May 18, 2010

*jika ditimbang dosa ngan pahala.. then pahala yg berat.. dosa ringan.. x menjamin kite terus masuk ke syurga.. dosa kite yg ringan tu akan membawa kita neraka dulu.. Allah akn kasi kite seringan-ringan pembalasan.. Dia akn kasi kite selipar utk ke neraka.. So xdelah panas sgt kot? Mana ada x panas weh.. Panasnya akn membuat usus kite bergegar.. Jatuh ke tumit.. ALLAHHUAKBAR..* Sumber ~ ceramah agama pahang fm tengah ari td..


andai kutahu
kapan tiba
masaku
ku akan
memohon
Tuhan jangan
Kau ambil
nyawaku
reff:
aku takut
akan semua
dosa dosaku
aku takut
dosa yang
terus
membayangiku
andai kutahu
malaikatMu
kan
menjemputku
izinkan aku
mengucapkan
kata tobat
padaMu
ampuni aku
dari segala
dosa dosaku
ampuni aku
menangisku
bertobat
padamu
aku manusia
yang takut
neraka
namun aku
juga
tak pantas di
surga..

Monday, May 17, 2010

Resepi Rojak Continental




Rojak kalau kena tunenya memang best.. Kuah yg pekat.. Masam, manis n masin yg secukup rasa.. Pergh.. Memang superb ar..
Rojak ni sikit lebih kurang -+ mcm salad la jugak.. Cuma dressing yg kita panggey kuah tu agak pekat.. X mcm salad.. Nipis je.. Hahah.. Bleh ke guna ayat nipis disitu?
Ni gwa nak share satu resepi rojak yg tetiba ter.. 'ngiang²' dlm kepala hotak gwa..
Resepi ni mesti gwa tulis kat cni sebelum gwa lupa..

Bahan²nya :

-1 bijik bmw model e36

-1 bijik 1jzGTE

-1 ketul gearbox

-4 ketul absorber racing softhard dari pelbagai perisa or jenis..

- 1 biji intercooler Evo 6.. Memang cun kalau disebatikan bersama 1jzGTE..

Cadangan bhn hiasan :

- 2 ketul seat bride.

- Sekeping bonet m3

- 1 biji steering OMP

- Sebuah sound system secukup rasa halwa telinga..

Cara² membuatnya :

Mula² sila siang e36 anda.. Mcm anda siang ikan.. Keluarkan segala isi perutnya.. Letak ketepi.. Sekarang anda juz ada bodynya saje..
Masukkan 1jzGTE kedalam body e36 anda.. Pastikan semuanya berada dlm keadaan baik..
Masukkan seketul gearbox.. Sila attachkan kepada engine..
Masukkan juga intercooler evo 6 bersama 1jZGTE td.. Masukkan 4 btg absorber pelbagai perisa..
Masukkan rims 18 inch..
Masukkan minyak itam..
N lastly masukkan bhn² hiasan td..
Panaskan sebentar 'rojak continental' anda..
Anda boleh la mencuba 'rojak' ni selepas rojak anda tidak mengeluarkan ape² bunyi mencurigakan semasa dipanaskan..

Selamat Mencuba





1jzGTE TWIN TURBO 2.5




Rojak Continental yg siap disediakan..

Untuk dijual RM39 999

:p

Disediakan secara simple oleh chef whoopz
Boleh diubah suai mengikut citarasa sendiri..

Lembu merah menang lagi..




Webber menang lg.. Memang best gile ar race kat monaco neh.. Superb.. Gwa nak kencing pun gwa tahan..
Monaco punya track memang best.. Mcm c0mentator ckp td 'like riding a missile in between barriers'





Tahun ni nampak gayenya LEMBU MERAH ada can la jadi juara.. Keta diaorg memang laju n stabil gile.. 3 kali safety car keluar, 3 kali jugak la webber berjaya melarikan diri dr kereta2 yg kat belakang dia..
Team mate webber, Sebastian vettel setia mengekori hingga ke chequered flag.. Belakang Vettel pulak Robert Kubica..
Tahun ni Renault memang power.. 3 kereta powered by renault menang arini..
Kalau x silap gwa renault ada simpan sebijik minivan kat muzium renault yg diaorg taruk engine Formula1.. Nanti gwa gugelkan gambornya ek? Kalau ada, ada la kat bwh entry ni nanti.. (Masa menaip ni x leh gugel lg.. Hahah)
Yg menariknya race kat monaco kali ni ialah pada lap 76, 2 lap sebelum tamat.. Keta f1 kite (kete lotus tu la..) Excident ngan keta.. (Lupa nama team.. Kalau x silap team baru gak) so safety car kuar.. Maka berderet2 la mcm train para pelumba mengikut safety car.. Beberapa meter sebelum finish line safety car keluar dr litar.. Meaning diaorg bleh la race semula (memotong a.k.a memintas a.k.a jugak overtake) untuk beberapa saat.. Saat² ni digunakan oleh SCHUMACHER (hero gwa).. Dia pintas alonso yg ketika itu berada dikedudukan ke 6.. Hahah.. Padan muka alonso..
Tp alonso dasat gak weh.. Start dr pit lane.. Then bleh join top 10.. Kat litar monaco plak tu.. Litar yg xde sandtrap.. Kalau xcident trus langgar dinding at fullspeed.. Impak Maksima tu.. (Mcm penah gwa dgr perkataan neh.. Dimana ya? Hahah..)

Ni keta yg aku ckp kat atas td..
Renault EspaceF1.. 818hp mid-engine..




Freakin' kewl ayte?
So, if sumday u were overtake by a car which sound like a f1 cars.. U better expect the unexpected.. Hahah..

Sunday, May 16, 2010

Evisu for sale




Ada yg minat evisu? Ni ha gwa ada sepasang for sale.. Harga bleh runding.. Saiz 32.. Panjang 35.. Seluar ni dah susah maw dpt.. Kat kedai the stock gwa tgk harga dia taruk $1500.. Yg 1 lg for display only..
Ada yg maw bleh la c0ntact gwa.. Xde la sampai ribu² ..
Kepada peminat evisu bleh la wat collector item.. Lg 5 thn bleh jual semula.. Lg mahal harganya.. :p

Saturday, May 15, 2010

Dato lemas?


malaysia tewas pada cina pada perlawanan separuh akhir kerana semua pemain malaysia takut lemas terutama dato lee chong wei kerana pada perlawanan suku akhir malayasia menang dan dato lee chong wei telah dipeluk oleh big mama sehingga hampir lemas,,,keadaan dato lee chong wei dapat di pulihkan setelah diberi bantuan pernafasan oleh penonton yg berada di situ,satu lagi punca kerana sewaktu perlawanan big mama telah melompat bersorak sehinggakan berlaku gegeran membuatkan aliran pergerakan angin tidak stabil didalam stadium sehingga pergerakan bulu tangkis melencong dari sasaran........hahahahahahahahaaaa..............

Wednesday, May 12, 2010

Ko rawk ar bro..

Setelah tertido, bgn.. Then makan nasik.. Pegi kedai.. Termasuk la keliru sama ada nak tengok amani or Dato lee chong wei pd sebelah ptgnya..
Semuanya terjawab kira² 5 jam kemudian.. Mengadap aku dpn kotak yg ada gambar n ada suara tu..
Dgn m0dal
Sekotak rokok=$6.90
Roti n donut=$4.00
Air tea o= free (wat sendiri)

Berjaya gak bro ni wat gwa sedikit teruja memalam ni.. Wat gwa berdebar² ..









Hafiz Hashim berjaya gak jadi wira malaysia malam ni.. Rasanya kalau bertemu china nanti mcm kureng je harapan team malaysia neh.. Mcm x berapa k0nsisten dah.. Harapkan dato je yg maintain konsisten..
Tp mana la taw kan.. Ada luck..

Tuesday, May 11, 2010

The art of words..


Selasa, 2010 Mei 11

TERBARU - PANAS HOT ROT



SEBUAH SANDIWARA YANG SEDANG DI PENTASKAN





APA YANG BERLAKU DI MAHKAMAH JALAN DUTA PAGI KELMARIN



"Perbicaraan tersebut didengar oleh Hakim Mahkamah Tinggi, Datuk Mohamad Zabidin Mohd. Diah.
(10.37 pagi - Saiful Bukhari Azlan mengangkat sumpah semula dalam Bahasa Melayu)


KS = Karpal Singh
SB = Saiful Bukari
Hakim
MY : Muhamad Yusof - Pendakwa


Karpal Singh (KS): Tadi ada bersumpah? Bersumpah untuk apa?

Saiful Bukhari (SB): Untuk berkata apa yang benar.

KS: Itu tidak benar, bukan?

SB: Tidak.

KS: Benar sahaja tidak mencukupi dalam bagi keterangan? Do you speak English? (Awak boleh berbahasa Inggeris?)

HAKIM: Jawab dalam Bahasa Melayu sebab saksi angkat sumpah dalam Bahasa Melayu.

KS: Baca sekali lagi sumpah itu.

SB: (Saksi membaca semula sumpah)

KS: Yang terakhir, melainkan yang benar?

SB: Ya.

KS: Bukan senang masuk dalam kandang itu? Ada kewajipan, bukan?

SB: Ya.

KS: Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, kenal?

SB: Ya, Perdana Menteri. Kenal sejak kecil lagi.

KS: Ada jumpa Perdana Menteri (PM)?

SB: Ada, pada 24 Jun 2008.

KS: Jumpa di mana?

SB: Di kediaman Perdana Menteri di Taman Duta, KL.

KS: Masa itu Timbalan Perdana Menteri (TPM)?

SB: Ya.

KS: Jumpa TPM untuk apa?

SB: Saya mengadukan pada beliau tentang masalah saya.

KS: Pada 24 Jun?

SB: Ya.

KS: Lepas itu ada jumpa dia?

SB: Tidak jumpa lagi. Langsung tidak jumpa.

KS: Dengan isteri PM?

SB: Tidak pernah.

KS: Kenal seseorang bernama Mumtaz?

SB: Rakan kepada keluarga saya, kenal sejak kecil.

KS: Pernah jumpa isteri PM?

SB: Tidak.

KS: Kejadian berlaku bila?

SB: 26 Jun 2008.

KS: Pada 27 Jun ada jumpa PM? Pada 28 Jun?

SB: Tidak jumpa.

KS: PM ada menyatakan awak ada jumpa dia.

SB: (Saksi tidak menjawab)

(Karpal mengulangi pertanyaan)
Peguam Cara Negara II, Datuk Mohd. Yusof Zainal Abiden (MY): Saya tidak fikir Karpal patut terus mendesak.

KS: Ada pernah jumpa PM?

SB: Itu tidak pasti tetapi saya jumpa dia (PM) 24 Jun, langsung tidak jumpa lepas itu.

KS: Ada jumpa Asisten Supritendan (ASP) Rodwan? Sekarang dia Asisten Komisioner?
SB: Ada jumpa.

KS: Bila jumpa?

SB: 24 Jun 2008, waktu malam, di Hotel Melia di Jalan Imbi.

KS: Pukul berapa.

SB: Pada masa itu dia yang telefon saya. Masa telefon kata nak bertemu dengan saya.

KS: Tujuan apa? Apa terjadi bila jumpa dia?

SB: Masa telefon dia tidak beritahu tujuan apa. Masa jumpa, dia nak tahu masalah apa yang saya sedang hadapi.

KS: Pernah jumpa ASP Rodwan sebelum 24 Jun?

SB: Tidak.

KS: Jumpa Rodwan selepas jumpa PM?

SB: Ya.

KS: Siapa yang arahkan Rodwan jumpa kamu?

SB: Saya tidak pasti.

KS: Ada tanya mana dia dapat nombor kamu?

SB: Saya tak tanya dia.

KS: Apa berlaku lepas jumpa dia?

SB: Saya beritahu saya diliwat oleh Datuk Seri Anwar Ibrahim beberapa kali.

KS: Jadi, masa jumpa PM, beritahu dia apa yang berlaku sebelum 26 Jun?

SB: Ya.

KS: Itu sahaja?

SB: Ya.

KS: Ada buat kenyataan bahawa kamu diliwat tanpa kerelaan?

SB: Ya, dalam laporan polis.

KS: Baca P3 (laporan polis).

(SB membaca semula laporan polis yang dibuat olehnya. "Saya Mohd. Saiful Bukhari Azlan ingin melaporkan saya telah diliwat oleh majikan saya. Perkara ini berlaku tanpa kerelaan saya. .... berlaku ialah pada 26 Jun 2008. Laporan dibuat dengan tujuan mendapatkan keadilan dan pembelaan. Bimbang keselamatan diri dan keluarga jika perkara ini tersebar luas ke pengetahuan khalayak ramai. Majikan saya ialah Datuk Seri Anwar Ibrahim.")

KS: Kejadian 26 Jun?

SB: Ya.

KS: Selepas 26 Jun ada diperiksa oleh doktor?

SB: Ada.

KS: Sebelum 28 Jun?

SB: Ada.

KS: Oleh siapa?

SB: Oleh doktor di Hospital Pusrawi tetapi bukan sepenuhnya.

KS: Jumpa doktor di Pusrawi bila?

SB: 28 Jun.

KS: Kejadian 26 Jun? Laporan dibuat 28 Jun?

SB: Ya.

KS: Kamu orang Islam yang baik?

SB: Try my best to be (Cuba yang terbaik untuk jadi baik)

KS: Ada sembahyang 5 kali sekali?

SB: Ada, kalau dulu ada tertinggal.

KS: Dalam bulan Jun 2008?

SB: Semasa kerja dengan DSAI, saya kurang sikit sembahyang.

KS: Selepas itu?

SB: Selepas membuat laporan, saya kembali insaf.

KS: Dari 26 hingga 28 Jun ada sembahyang? Kewajipan orang Islam.

SB: Saya ada pergi sembahyang Jumaat.

KS: 26 Jun?

SB: 26 Jun tidak sembahyang.

KS: Kenapa tak sembahyang? Ini kewajipan.

SB: Saya tidak bersolat. Ini mungkin kerana saya telah diliwat.

KS: Pada 27 Jun?

SB: Ada sembahyang Jumaat.

KS: Ada mandi? Cuci badan semua sebelum sembahyang pada 27 Jun?

SB: Ada, mandi sedikit sahaja tetapi saya tidak cuci di bahagian dubur.

KS: Biasa mandi semua badan bukan sebahagian, bukan?

SB: Ya.

KS: Mandi junub, wajibkan?

SB: Ya.

KS: 26 (haribulan) tidak solat?

SB: Tidak.

KS: Tidak mandi wajib?

SB: Tidak.

KS: Jadi, pada 27 Jun, tak mandi wajib jadi sembahyang kamu tidak sah?

SB: Ya, tidak sah.

KS: Bermakna kamu adalah bukan seorang Islam yang baik?

MY: Ini pendapat peguam.

KS: Saya ada hak untuk mencadangkan kepadanya.

HAKIM: Kalau awak serang peribadi dia, nanti pihak pendakwaan juga boleh menyerang peribadi DSAI. Awak tak boleh membantah.

KS: Tidak apa, mereka boleh berbuat demikian. Ia bukan isu.

KS: Saya cadangkan, kamu tidak mengikut syarat-syarat dalam Islam.

SB: Pada tempoh tersebut, saya tidak.

KS: Jadi kamu bukan seorang Islam yang baik?

SB: Saya dalam keadaan darurat pada ketika itu kerana kalau saya mandi... (Saksi dihalang daripada meneruskan jawapannya oleh KS)

KS: Pada 28 Jun, ada mandi wajib?

SB: Tidak.

KS: Kamu tidak ikut cara Islam?

SB: Saya terpaksa.

KS: Dalam darurat?

SB: Ya.

KS: Pada 28 Jun, sebelum pergi Hospital Kuala Lumpur (HKL), ada jumpa doktor lain?

SB: Di Pusrawi.

KS: Sebelum itu ada pergi Hospital Tawakal?

SB: Ya tapi Tawakal tidak jumpa doktor.

KS: Tujuan apa?

SB: Untuk dapatkan pemeriksaan.

KS: Pada 26 Jun, ada pergi jumpa doktor?

SB: Tidak.

KS: Pada 27 Jun pun tidak?

SB: Tidak.

KS: Hanya pada 28 Jun?

SB: Ya.

KS: Apa nama doktor yang kamu jumpa di Pusrawi?

SB: Dr. Osman.


(Dr. Mohd. Osman bin Abdul Hamid dipanggil dan dicamkan oleh SB)


KS: Ada buat apa-apa aduan sebelum diperiksa?

SB: Saya hanya kata saya sakit di bahagian dubur.

KS: Itu saja? Lain?

SB: Sakit perut.

KS: Tidak ada aduan lain?

SB: Sebelum dia periksa, saya cakap sakit perut dan dubur. Semasa diperiksa saya cakap saya telah diliwat.

(Saksi dirujuk dengan nota pemeriksaan perubatan Hospital Pusrawi)

KS: Dalam laporan ini ada ditulis "introduction of plastic into the anus (kemasukan objek plastik ke dalam dubur)."

SB: Kurang jelas tulisan ini, tidak boleh baca tulisan.

KS: (Karpal ulang baca nota pemeriksaan) Adakah ini benar perkara ini?

SB: Saya tidak pernah buat aduan ini.

KS: Doktor akan dipanggil beri keterangan, masih berpegang pada keterangan tadi?

SB: Ya, saya tidak pernah buat aduan ini.

KS: Jadi kenapa doktor tulis begini? Adakah doktor ini berbohong?

SB: Saya tidak pasti kenapa dia tulis begini. Ini bohong, tidak benar.

KS: Selepas itu ada pergi HKL?

SB: Ya.

(KS memohon untuk memasukkan nota pemeriksaan perubatan Hospital Pusrawi sebagai bukti pembelaan. Permohonan dibenarkan.)

KS: Ada kenal doktor itu sebelum ini? Sebelum 28 Jun?

SB: Sebelum ini tidak pernah.

KS: Siapa hantar kamu pada dia?

SB: Saya pergi dengan pakcik saya, Uncle Tuah.

KS: Doktor ini bohong?

SB: Mengikut laporan ini, doktor berbohong.

KS: Ada apa-apa sebab dia hendak berbohong, ada berselisih faham dengan dia?

SB: Tidak.

KS: Lepas itu HKL?

SB: Ya, itu cadangan Dr. Osman.

KS: Dalam pukul 3 petang?

SB: Ya, tiba di HKL lebih kurang pukul 3 petang.

KS: Ke Pusrawi pukul 2 petang?

SB: Ya.

KS: Dari pukul 3 hingga 9 malam ada di HKL?

SB: Tidak. Dari pukul 3 hingga 12 malam dan keesokkan harinya sebab dimasukkan ke wad.

KS: Ada Dr. Danial periksa kamu?

SB: Dr. Danial tidak periksa. Dia arahkan saya ke Pusat Khidmat Krisis Sehenti (One Stop Crisis Centre - OSCC).

KS: (Pohon Dr. Danial dipanggil untuk dicamkan).

MY: Ini adalah soal balas. Masalahnya doktor ini memerlukan sekurang-kurangnya notis lapan jam, mereka pakar bedah di HKL.

KS: Ini masalahnya apabila senarai saksi tidak dibekalkan.

HAKIM: Esok boleh datang?

MY: Kesemua doktor?

KS: Semuanya.

KS: Ada doktor ambil atau rekodkan latar belakan"


KS: Ada doktor ambil atau rekodkan latar belakang atau sejarah perubatan?

SB: Saya tak pasti tapi ada tanya berkali-kali tentang masalah yang saya hadapi seperti laporan saya.

KS: Buat laporan polis di HKL?

SB: Ya, di HKL.

KS: Buat di pondok polis?

SB: Tidak, di wad.

KS: Polis datang untuk buat repot? Siapa?

SB: Ya, ada 2 orang polis. Saya tidak cam.

KS: Jude Blasious ada di sana?

SB: Masa pemeriksaan, dia ada dalam bilik.

(Supritendan Jude Blasious Pereira dicamkan)

KS: Jadi, kamu diperiksa oleh tiga doktor? Lelaki?

SB: Tiga tetapi ada seorang doktor perempuan, dia tidak periksa.
KS: Pemeriksaan rapi?

SB: Ya.

KS: Adakah kamu dapat laporan doktor ini?

SB: Tidak.

(SB dirujuk dengan nota pemeriksaan perubatan HKL)

KS: Rujuk muka surat dua 'Anal examination to the external anus doesn't show any recent of injury.' (Pemeriksaan dubur di bahagian luar anus tidak menunjukkan sebarang kecederaan baru). Kamu bersetuju dengan ini?

MY: Sukar untuk saksi untuk menjawab setuju atau tidak pada soalan ini.

HAKIM: Kita dengar dulu apa jawapan saksi.

SB: Saya tak dapat lihat bahagian anus saya sendiri.

KS: Sekarang dirujuk pada kamu masalahnya. Apa pendirian kamu tentang perkara ini. Tiada masalah dengan anus kamu?

SB: Saya tak dapat tengok anus saya sendiri. Doktor yang buat keputusan itu pun kena tengok anus saya. Saya tidak dapat simpulkan laporan ini.

MY: Ini soalan patut ditanya pada Doktor.

HAKIM: Saksi dah beritahu jawapan dia.

KS: Apa jawapan dia?

HAKIM: Dia cakap dia tidak boleh tengok anus dia sendiri.

KS: Memanglah dia tidak boleh tengok anus dia sendiri. Jadi?

SB: Sebab masa saya diliwat, gunakan pelincir, jadi, saya tak pasti ...

KS: Rujuk muka surat terakhir, Rumusan/Kesimpulan. Tiga doktor menyatakan "no conclusive clinical finding of anus penetration". (Tiada penemuan klinikal yang kukuh menunjukkan kemasukan di anus). Apa komen kamu?

SB: Tiada komen.

(KS pohon nota pemeriksaan perubatan HKL dimasukkan sebagai bukti. Permohonan dibenarkan)

KS: Ada pernyataan dari kamu direkodkan oleh sesiapa, polis?

SB: Ada, banyak kali.

KS: Berapa kali kamu bagi keterangan?

SB: Tak pasti, banyak kali oleh DSP (ketika itu) Jude.

KS: Keterangan yang direkodkan ada baca balik?

SB: Ada setiap muka surat.

KS: Diliwat tanpa kerelaan?

SB: Ya, seperti dalam laporan saya.

KS: saya membuat permohonan kepada mahkamah supaya keterangan bersumpah dibacakan di mahkamah.

HAKIM: Saya perlukan pihak-pihak berhujah. Peguam minta dibekalkan dengan semua keterangan bersumpah di bawah Seksyen 112 Kanun Tatacara Jenayah.

MY: Apa asas perundangan bagi permohonan ini?
KS: Dia (SB) tidak berkata benar.

HAKIM: Ada alasan lain? Kamu menggunakan peruntukan yang mana?

KS: Kebiasaannya ia merupakan satu hak istimewa tetapi ada pengecualiannya.

HAKIM: Kalau pihak pendakwaan ingin membantu saksi untuk ingat semula tetapi ia bukan yang berlaku sekarang.

(Mahkamah berhenti seketika selama kira-kira satu jam)

KS: Kami telah berbincang mengenai perkara ini. Kami perlukan masa untuk menyediakan hujahan lengkap. Kami berharap mahkamah dapat menangguhkan kes sehingga esok.

MY: Tiada bantahan.

HAKIM: Tangguh sehingga esok?

MY: Ya.

HAKIM: Mahkamah ditangguhkan sehingga pukul 9 pagi esok (hari ini). "

Sticky monkey mode

Dah lama gwa cuba nak wat sticky m0de punya entry.. Tp x jadi² pun.. Dah tgk tutorial pun stil xleh wat gak.. Dah berkarat ar rasanya gwa ni.. Tp gwa akn cuba gak.. 0r ada sesapa yg taw bleh la ajar gwa.. Nanti gwa belanja eskrem..
Ada ke 0rg nak ajar gwa.. Gwa ni berblogging secara ajaran sesat.. Nak sgt gwa jumpa ngan blogger² yg memblog mcm gwa ni.. Guna henp0n.. Guna operamini..
Kalau ada leh la kawan ngan gwa.. Tunjuk ajar gwa..

Setakat ari ni, ni je ar sticky m0de yg gwa bleh share ngan korang..

sticky mode





⊙ har har har...

Monday, May 10, 2010

FORMULA 1 De Premio Espana..

a


Powered by renault n redbull.. Webber manage to get pole positi0n at starting grid n end the race with vict0ry in his hand.. 1st place..

Sunday, May 09, 2010

Hari ni hari mak..

makk.. Selamat hari ibu.. U rawks mak.. Mmmuuaahh.. Ai love yu..

Ayat kat atas juz ada dalam bl0g n dlm ati gwa je... X terkeluar pun dr mulut gwa...
Mayb lepas wat p0sting ni gwa ckp ar kat mak gwa.. Kot.. :p
Apa yg gwa buat utk mak gwa arini? X wat papepun rasanya.. Ari ni juz berlalu mcm hari² lain gak.. Juz sediakan sarapan dia.. Masak lunch.. N malam gwa bikin mee tomyam utk dia.. Dia xde pun rasa apa yg gwa buat ni istimewa kot.. C0z gwa pun x rasa pape.. Pasal dah 2 thn gwa wat benda² neh..
Bila baca bl0g kawan² laen, mcm cara dia0rg celebrate m0thers day neh.. Dan ada gak yg buat gwa sebak.. Yg x taw nak wat ape bile tiba ari ibu ni.. Kerana ada yg dah xde ibu.. Mcm insan tinggi.. Aka z@ck.. Terharu sgt gwa.. Perasaannya sama mcm gwa tgk cerita kat tv3 ptg semalam..
Bila hero nak sarungkan gelang kaki kat kaki her0in.. Her0in x maw.. Rupa²nya her0in xdak kaki.. (Adeh.. Kant0i dah tgk nestang..hahah) Sedih weh.. Ati gwa jd pinky tetiba..
Z@ck.. Ang sabaq k..
Bg gwa tiap² ari adalah ari ibu.. Since 2 yrs ago, seme tugas mak, gwa yg ambik alih..
Masak, basuh kain, sapu sampah semua gwa dah takeover.. Tp xdelah sempurna.. Tp gwa cuba yg terbaik.. Skrg rasanya gwa mcm jaga baby.. Mak gwa nak jalan pun susah skrg.. Skrg gwa taw la rasanya mcm mana susahnya mak gwa jaga gwa masa gwa kecik² dulu.. Makan tersedia.. Baju ada 0rg basuh..
Gwa juz maen je kejenya..
Dulu masa arwah ayah meninggal, gwa janji ngan diri gwa yg gwa akn jaga mak.. Gwa xnak berulang peristiwa gwa sibuk keje n gwa lupa yg gwa ada mak bapak..
Masa arwah ayah sakit, gwa sibuk.. Keje.. X byk masa gwa ngan arwah.. Masa arwah tenat, gwa duk kat sebelah dia dr pagi sampai ptg.. N bile mak suruh gwa blk mandi, gwa masih keberatan.. At last gwa blk gak.. Tp dah x sdp ati.. Gwa patah blk.. Sampai kat lobby spital.. Seme family gwa ada kat bwh.. Gwa dah cuak.. Kak l0ng gwa dtg kat gwa.. Katanya ayah dah xde.. Gwa lari keluar dr l0bby.. Gwa nanges.. Nape ayah x tunggu gwa.. Seme adk beradik laen ada masa arwah menghembuskan nafas terakhir.. Gwa je yg xde.. Gwa terkilan.. Masa tu gwa rasa arwah x adil.. Arwah tunggu gwa pergi, baru dia 'pergi'.. Masa gwa kecik arwah la yg selamatkan gwa dr sebatan n rembatan mak gwa..
Arwah syg gwa.. Pasal gwa anak b0ngsu dia yg c0mel.. Hahah.. (At diz time i try to smile.. But my tears r slowly fallin' down.. Urghh.. I miss him s0 much..)
N lepas arwah xde.. Gwa janji ngan diri gwa yg gwa xkan biarkan apa yg jadi antara gwa n arwah, xkan jadi antara gwa ngan mak gwa.. Gwa janji gwa akn jaga mak gwa..
Tapi janji tinggal janji.. Gwa alpa.. Gwa leka ngan kawan²... Enj0y x ingat dunia..
Sampai la 1 hr gwa dpt called dr rumah.. Masa tu gwa kat kolumpo.. Katanya mak gwa jat0h.. Pengsan.. N xde 0rg kat umah.. Gwa dah x sdp ati.. Mana peginya abg gwa yg jaga mak? Since ari tu gwa da rasa x best dah duk kolumpo.. At last gwa blk kuantan.. Br la gwa taw yg mak gwa duk s0rang.. Abg gwa dah pindah.. C0z dah beli rumah laen.. Semua adk beradik gwa suruh gwa jaga mak.. C0z gwa s0rang je yg xde k0mitmen.. Gwa bujang... Gwa pun ckp ok ar.. Xkan la gwa nak biarkan mak gwa duk s0rang².. Mula² mcm kekok gak gwa.. Al maklum la dah lama gwa x duk ngan mak gwa.. Masa² mula gwa duk ngan mak gwa dulu selalu gak menghilangkan diri seminggu dua.. Tp x lama ar gwa wat keje tu.. Bila kolumpo tu dah mcm x mengalu²kan gwa.. Gwa x ilangkan diri dah.. Lg pun mak dah semakin x sihat.. Penglihatan dia dah semakin kabur.. Sikit² keje dia gwa ambik alih.. Dr assistant chef gwa da jd chief chef.. Dpr dah sepenuhnya gwa take over..
N lepas mak wat pembedahan mata, kesihatan mak makin teruk.. Nak jalan pun susah.. Sampai la skrg ni.. Kekadang 1 hari dia terbaring je.. 1 hari lg bleh jalan.. Pg semalam dia ilang.. Mcm 0rg gile gwa terjerit² mencari dia dlm rumah.. Rupanya dia g jalan rumah kwn dia.. Dah berbulan dia x melangkah keluar dr pintu pagar rumah seorg diri.. Harap² mak gwa bertambah kuat.. Bertambah sehat..
Boleh la gwa start ushar² keje.. B0san d0wh duk x keje mcm gini..
N skali lg gwa nak wish.. Happy mothers day to all ma.. mak.. Maare.. N mati all 0ver the w0rld..



⊙ Croatian panggil mak diaorg 'mati'.. Agaknya diaorg wish kat mak dia0rg.. 'happy matiday' la k0t.. :p

Saturday, May 08, 2010

Sebelum gwa pejam mata..

Kesinambungan dr p0sting yg kat bwh..

Rasanya mcm x ckp panjang lg k0t.. Nak gwa sambung lg..

Lps 0rder air ngan r0ti kat kat zamzam tu.. Kite0rg p0n start la.. Menghilangkan diri masing² ke dlm alam maya.. Tekan keyboard, xsdr jam dah pukul 2 pagi.. Gwa ngan 0rder lg air.. B0rak2 jup.. Then ilang lg ke alam maya.. 2 lapt0p + 2 0rg = x bercakap.. Hahah.. Br0 sibuk ngan kawan²nya kat fb gwa sibuk nak tuka bl0g gwa punya template..
Gwa jeling² br0.. Kekadang br0 senyum s0rang², ada la yg mencuit atinya tu.. Gwa masih lg menggugel mencari template utk menggantikan template 'whoop ass' yg memang ass tu..
Gwa type ed hardy template kat gugel.. Dpt sek0r template ed hardy.. Gwa sumbatkan dlm bl0g gwa.. Merah sgt la plak.. Tengk0rak dia pun mcm x kewl jer.. Gwa gugel lg.. X jumpa gak template yg berkenan dihati gwa.. At last, gwa g kat tempat biasa yg gwa ambik template.. Pyzam d0t c0m.. Gwa rembat template lame gwa.. Buang ed hardy.. gwa c0py pastekan ke bl0g gwa.. Hah.. Lega dah.. Dah jadi mcm asal blk.. Nex yr plak tukar k0t..
Gwa pun raba² dlm p0ket gwa.. Nak ambik r0k0k.. Hish.. Dah xde r0kok rupanya.. Abes.. Zamzam xde jual r0k0k.. Gwa dah rasa x best.. Gwa kesangapan r0kok.. Nak pinjam merc br0 gwa malu.. Kalau kancil wira gwa pinjam je.. Gwa tgk keliling.. K0t² ada 0rg yg gwa kenal.. Kesangapan gwa dah menjadi²... Tetiba.. (Ceh mcm la saspen sgt..) Gwa terdgr bdk kat sebelah meja gwa tergelak besar.. Rupanya dia0rg duk gelakkan apek yg sedikit 'kurang sehat' yg lepat sama kat meja mereka.. Aku sempat mendengar apek tu nasehat dak² tu.. Apek tu suh dia0rg jaga mak dia0rg elok².. Pergh.. U rawk apek.. Mayb lu minat opera cina.. Tp tetap gwa nak kata lu rawks apek.. Lu msh ambik peduli hal² mcm gitu.. Furtherm0re dia0rg bukan 1 bangsa ngan lu.. Susah gwa nak tgk scene² mcm gini.. Terkagum gwa kat apek s0rang ni.. Dan yg lg wat gwa terkagum kat apek ni adalah kerana..
.
.
.
.
.
.
.
.

2 k0tak r0k0k kat dpn dia tu.. Gwa dah sangap ni.. Rasanya kalau gwa mintak dia kasi k0t sebatang.. Hahah.. Teruk sungguh kesangapan gwa ni.. Sampai nak mintak kat apek yg gwa x kenal..
Gwa kuatkan semangat gua.. Gwa nak mintak gak ngan apek ni r0k0k sebatang.. Kalau dia nak jual pun gwa beli..
Ishk.. Susah sungguh nak keluar s0re nak mintak r0k0k kat apek tu..
Tetiba.. Tetiba lagik? Hahahaha..
Apek tu bgn, dan menuju ke meja gwa.. Dia taruk 2 btg r0k0k kat atas meja gwa.. Terkesima gwa ngan br0..

Apek : nah.. Ambik ni r0k0k 2 btg.. Isap..

Gwa duet ngan br0 : thank you..

Masih lg terkesima ngan tindakan apek tu.. Gwa lg ar.. Mcm apek tu dpt membaca pikiran gwa je..
X sempat gwa mintak dia dah kasi.. Memang rawk la apek ni..
Gwa ngan br0 pun layan la isap r0kok pemberian apek tu.. Thanxs apek.. Nanti gwa belanja lu plak..
Upacara alam maya masih blum selesai..
Gwa ngan sambung sampai pukul 4.30am k0t.. Then br0 nak 0rder lg..

Mamak : yilek.. Semua min0m dah abes..

S0 phmlah kami.. Dah tiba masanya kami blk..
Hahah..
Sampai umh dah 5 lebih.. Pukul 6 br gwa tid0.. Pukul 7 gwa bgn.. Beli breakfast untuk mak gwa.. Untuk en z0rd, en arif n en pie..
3 0rg ni tgh wat tempat gwa lepak kat umah gwa.. Dah 90 percent siap.. Dah x sbr aku nak lepak ctu.. Duk dlm umah skrg rasa mcm duk dlm 0ven.. Panas..
Masa menulis entry ni aku dah rasa 'high' semacam.. Tid0 x cukup.. Mlm ni xleh tid0 awal.. Ada keje..
Seandainya aku pejam mata.. Mesti trus tido neh.. Kena g mandi lg sekali neh.. Mandi lama².. :p

Apalaginakkasitawni..

Semalam dlm pukul 8..
Tep0n merah aku ni jerit²..
"sumb0dy put s0methin in my drink.."

Gwa pun pick up henp0n gwa..

Gwa : elow br0..
Bro : elow.. Bleh kluar ke malam ni?
Gwa : bleh, n0 pr0blem..
Bro : ok.. Jup lg aku dtg umah..

15 minutes later.. Gwa dah siap mandi.. Pakai suar panjang ngan tshirt.. Gwa tunggu member gwa dpn umah gwa.. Then keta member gwa menjalar kat dpn umh gwa.. Gwa pun trus naek keta member gwa.. Dlm ati gwa dah taw nak kemana ni.. P0rt biasa ar kalau br0 ni blk.. Zamzam ala kazam c0rner.. Lepak² ngan 2 lg member yg ada tersimpan dlm b0net keta dia.. Hahah..
Dah nak sampai kat town ada 1 s0alan yg x penah br0 ni tanya..

Br0 : Vistana kat mana?
Gwa : jalan menghala ke zamzam tu ar..
Br0 : 0o..
Gwa : nape? Nak jumpa 0rg ke?
Br0 : a'ah..
Gwa : 0o.. Bereh.. Tp gwa mcm segan la ngan tshirt tengkoraks misfits gwa ni br0..
Br0 : xpe.. sekejap je..
Gwa : kalau lu x kisah gwa 0kay je..

Sampai kat dpn vistana.. Br0 parking keta.. Kemudian gwa ik0t dia masuk vistana.. 0h.. S0n0tnya.. Hahah.. Dulu lama gak gwa 'keje' bahagian perhotelan neh.. :p
Br0 membaca sesuatu kat.. Kat.. Kat.. Hah sudah.. Aku x taw dia baca kat apekenamamenatangtuh.. Hahaha..
S0 anggap la br0 membaca kat mcm 'white board' tu ar..

Br0 : ni mana tempat ni sam?

Gwa pun jeng0k tgk sama nota tu..

Gwa : 1st fl0or br0.. Kite cari ar..

Br0 : jom..

Gwa ngan br0 naek tangga je.. Kerana kiteorg ni mude n remaja.. Hensem² pulak tu.. Perlu ke ayat ni..? Hahaha.. Tp br0 memang ensem.. Gwa x.. Itam gemuk pendek..
Blk pada cerita.. Panjang la pulak.. Dah la semua tenaga 0tak gwa arahkan supaya menutup kelopak mata gwa neh.. Ngant0k weh..
Balik kpd cerita kali ke 2.. Haha
Dah sampai kat 1st fl0or kite0rg mencari nama dewan yg sepat0tnya.. Kat ujung flo0r sana ada ramai 0rg.. Mcm tgh duk register nak masuk dewan tu.. Gwa dah cuak dah.. Kena masuk ke dalam dwn ke? Pakaian gwa amatlah sgt x sesuai.. Tengkorak misfit kat baju gwa ni sgt la besar k.. Dr bwh pusat hingga ke dada panjangnya tengk0rak tu.. Tengkorak ar.. Jgn kata gwa nak pr0m0si benda laen pulak.. :p
Gwa pun berdial0g sebentar ngan br0..

Gwa : kite nak masuk dlm dewan ke br0?

Br0 : a ah.. Kite dgr jup ape yg dia0rg nak ckp..

Gwa : okeh..

Gwa pun ik0t br0 masuk dwn.. Tanpa mempedulikan tempat register tu.. Gwa masuk secara haram la k0t..
Masuk je dalam tu baru la yakin dgn apa yg termain dlm pemikiran gwa td..
Ni mcm seminar MLM.. monkey lompat m0nkey bak kata 0rg yg duk terjerit-jerit kat dpn dewan tu..
Multilevel ghupenya.. Urgh.. Gwa dah mula rasa x selesa.. Ni mesti lama neh.. Duk pulak kat dlm dewan penuh 0rg.. Krusi pun lawa.. Siap bal0t ngan kain lg.. Gwa ni intr0vert..
Tempat² mcm gini x sesuai utk gwa.. Tp f0r the sake of friendship gwa x kisah.. Xde menda la neh.. Small matter..
Gwa sempat bisik kat br0..

'br0.. Tempat gini biasanya dia0rg akan nyanyi ramai² lg syarikat dia0rg.. Kalau dia0rg suruh mati ar.. Gwa mana reti nyanyi'

Br0 hanya ketawa kecil.. Makin lama makin ramai 0rg.. 'sh0w' x start lg.. Ada masalah teknikal ngan pc dia0rg.. Setengah jam kemudian seminar pun start.. Gwa pun duduk elok².. Duk elok² ni pun dah susah wat gwa.. Kekok je rasanya.. Gwa kan r0ck.. Duk mesti la terkankang mcm james hetfield tgh maen gitar.. Haha..
Gwa cuba s0pankan diri gwa.. Kena gak duk elok².. 0rg duk sibuk kasi ceramah kat dpn, gwa duk sibuk tekan² tep0n.. Gwa 0nline.. Masuk ym.. 2 ketui je member gwa yg ada.. Dua2 x reply ym gwa.. Ishk..
Then dtg se0rg drpd geng² penceramah tu duk bet0l² kat belakang gwa.. Dah gwa x selesa nak 0nline.. Gwa pun l0g out dr 0peramini kesayangan gwa tu.. Gwa angkat hp buruk gwa sedikit tinggi.. Gwa snap gambar dlm dewan tu.. Biar 0rg blkg gwa tu taw yg gwa ske berada disitu.. Hahaha..
Then adegan memberi tepukan pun bermula.. Mula² gwa x tepuk pun.. Lantak ar dia0rg nak tepuk.. Last² gwa mula tepuk² perlahan.. Lama² mkn kuat gwa tepuk.. Gwa kena gembirakan ati gwa..
Perhatian gwa dah semakin tinggi.. Hahah..
S0 phm la gwa sket² pasal apa yg dia0rg ckp tu..
Then satu lg adegan yg agak gwa menyampah utk gwa ik0t.. Bila penceramah tanya ' betol tak? ' para peserta dlm dewan tu jawab ramai² 'betull...' kalau sl0w sgt penceramah suruh jwb lg sekali lg ngan edisi yg sgt kuat weh.. S0 aku pun j0in la skali jawab ngan pitchin rawk.. Kuat²..

Betolll...

Hah.. Lega sket rasa.. Haha..
Then lps penceramah yg kedua selesai, gwa ngan br0 pun keluar dr dewan tu.. Menuju ke tempat yg selalu gwa ngan br0 tuju kalau dia blk kuantan...

ZamZam

Br0 parking kete dia kat sebelah sate zul.. Bukak b0net.. Bebaskan 'kwn²' kite0rg yg dlm b0net tu.. Dah la duk dlm b0net.. Kena lak duk dlm k0tak gabus lg.. Disumbat plak dlm beg.. Berhimpit² plak dua² tu..
Hahaha.. Mesti 'kwn²' aku lg seksa k0t.. Sian k0 encik lappy.. Hahaha.. Aku ambik satu n br0 ambik satu.. Gwa mcm biasa br0 kasi yg baru.. Dia ngan lapt0p p0wer dia tu ar.. Syg sgt dia ngan lapt0p dia tu..
Kami pun menapak ke zamzam.. P0rt kite0rg ada 0rg la pulak.. Tu je la p0rt yg dkt ngan plug.. Senang nak charge..
'S0 mcm mana ni br0?' tanya gwa..

Br0 : xpe.. Kite duk jauh sket dr plug xpe..

Br0 pun mintak beg lapt0p yg gwa bwk..
Dia keluarkan extensi0n wire.. Hahaha.. Lu memang rawk br0.. Ngan selamba br0 ckp kat 0rg yg kat belakang kite0rg..
"kite k0ngsi"
Hahah..
Member kat belakang tu angguk je..
0rder r0ti canai ngan air..

Friday, May 07, 2010


Fucked! funny picture
Want more funny pics?




Im realy fucked up rite n0w..
T0 be c0ntinue..

Ambik la RM30 ribu ni.. Sedekah..

Nah.. Sape nak RM30 000.. Tep0n la n0 ni.. Aku x nak.. Baru je dpt sms td..
Hahah..

"TAHNIAH"
Simcard Anda
B'jaya menangi
Cabutan b'rtuah RM 30.000.00,-
Dr"COCA-COLA"
No.PIN : DT2547
Sila hub.Office:
014-783-7889.
Terima-Kasih.


Duk biaq lagi.. Cpt² tep0n.. 30k weh.. Byk tu..
Aku kire sedekah je la.. Amal jariah..

alhamdullillah..

Dian Sastro:
disaat waktu
berhenti...kosong
dimensi membutakan
mata,memekakkan
telinga
lalu diri menjadi hampa
saat paradigma dunia
tak lagi digunakan untuk
menerka*
sadarku akan
hadirmu,mematahkan
sendi2 yang biasanya
tegak berdiri
Yassin:
ult li albi bissaraha (I'm
opening up my heart
with honesty)
hayya nab'idil karaha
(Let's avoid the hated
and hatred)
syakkireena a' kulli ni'ma
(Let's remain thankful
with what we have)
ba' ideena anil fattana
(Let's avoid all lies and
sins)
Malique:
merenungi luar
jendela,mengagumi
kebesaran yang Maha
Esa
ku menilai kehidupan
dari sudut berbeza
tak memadai hanya
kecapi rasa selesa
maukan harta yang
mampu beli 1 semesta
berpesta ke pagi botol
bergelimpangan
kekasih muda bukan
takat berpegang tangan
harta dan jamuan nafsu
tidak berkekalan
bila menjelang tua bukan
itu jadi bekalan
dan jangan puisi ini
disalah tafsir pula
bukan berkhutbah cuma
betuli diri jua
ingin hidup sempurna
aset nilai berjuta,
saling tukar
wanita,senyum dan mati
tua
bakat dikurnia jangan
disalah guna
jangan kufur nikmat
yang diberi percuma
guna kelebihan untuk
hikmah bersama
jagalah nama hidup
penuh pementasan dan
drama
ada berisi ada yang
kurus,ada melencong ada
yang lurus bukan
semuanya tulus
ada sempuna ada kurang
upaya ada yang jadi buta
hanya bila sudah kaya
sebesar rumah bermula
dengan sekecil
bata,boleh hilang dalam
sekelip mata
ucaplah alhamdulillah
bukannya sukar, kerna
semua nak kaya atau
besar
tetap Allahuakbar!!!
Joe Flizzow:
jadikanlah ku tentera
Fisabilillah yang tertera
di kalimah harap
memanduilah
entah apabila
persimpangan tiba,hidup
penuh rintangan harus
kuhadapinya
harapku tidak terlupa
diri bila gembira,dan
cuma mula mencari kau
disaat hiba
ku cuma manusia penuh
dengan kesilapan tapi
bisa membezakan cahaya
dan kegelapan
tabah bila dihalangan
duri onak dan cobaan
teguh bila dicobakan
keruh kuasa dan
perempuan
sentiasa legar
diminda,dikejar dan
dipinta dari zaman
bermula hingga ke
akhirnya
ku mengerti siapa ku
tanpamu disisi dan apa
guna posesi juga posisi
sementara ini cuma
hanya puisi,nukilan
tulisan dan bisikan isi
hati
mencari
keterangan,menjiwai
peranan menepati
pesanan janji juga
saranan
alhamdulillah atas
kurniaan rezeki,moga
tidak terleka dalam
perjalanan ini
Ahli Fiqir:
aku yang memandang di
dalam lubuk
hati,mencari-cari zat
rahsia yang katanya
tersembunyi
aku yang melihat alam
meliputi wujud
menyertai lalu ku
pindahkan alam ke
dalam mata hati
aku hakiki,aku mengerti
segala yang terjadi di
langit dan di bumi
gunanya tiada fantasi,
pelik dan benar,qada'
dan qadar kau berilah ku
kekuatan
agar dapat ku hindarkan
segala kesesatan
usah kau biar nafsuku
terliur dari pandangan
majazi ini,
aku yang hodoh lagi hina
amat benar merindui
moga cahaya lailatul tak
membutakan
mataku,semoga segala
puji tak ku meninggi diri
moga segala janji dapat
juga ku penuhi,moga
dapatku hadapi tikaman
dari belakang
lidah setajam pisau, ku
tidak akan risau dengan
cabaran sepanjang
perjalanan
ku pasrah ku akur 7,8,6
Alhamdulillah Syukur...
Dian Sastro:
sujudku pun takkan
memuaskan inginku
'tuk hanturkan* sembah
sedalam kalbu
adapun kusembahkan
syukur padamu ya Allah
untuk nama,harta dan
keluarga yang mencinta
dan perjalanan yang
sejauh ini tertempa
alhamdulillah pilihan dan
kesempatan
yang membuat hamba
mengerti lebih baik
makna diri
semua lebih berarti akan
mudah dihayati
Alhamdulillah,Alhamdulillah,Alhamdulillah....

Thursday, May 06, 2010

Pijak elektrik..



Paham? X paham? Sini gwa nak xplain.. Keta 0r 0rg tu pijak atas plate tuh.. Then menghasilkan tenaga elektrik..
WaAa.. Ini sudah bgs.. Kalau menda yg mcm gini dipanggil 'pizoeelectricity'
Pijak² je dah dpt bekalan elektrik.. Bleh menjimatkan letrik.. N sgt2 mesra alam.. Xyah la nak jana nuclear bagai nak menghasilkan elektrik..
Td gwa tgk kat tv pasal POWERleap neh.. Inventor dia ckp kalau pijak atas plate ni selama 10minit bleh menjana 3000 watt tenaga elektrik.. Jumlah tenaga tu dpt menghidupkan 40 biji komputer..
Kagum gwa ngan inventor neh..
Juz imagine kalau plate ni diletak ditengah jalanraya yg sesak.. Yg ribu² kenderaan lalu tiap hari..
U do the math la.. Mesti ribu² juta tenaga dpt dihasilkan.. 'bye² TNB' Hahah..
Ni satu lg inventi0n dr POWERleap neh..



Ni baju yg bleh menghasilkan elektrik.. Bleh la charge henp0n dlm poket k0t.. Jgn kena 'sh0ck karen' dah la.. Hahaha

Ni c0 f0under POWERleap.. Bertanggungjawab mencipta menda yg amat sgt berguna ni..

Big idea for a small planet




Elizabeth Redmond

~Make this 3rd r0ck fr0m the sun a better place to live~

Re-use n recycled..

N0te : wh0opz recycled his age..
He's a recycled teenager.. Har har har.. :p

Tag!

Dah byk sgt tag larra yg aku abaikan.. Rajin sesangat dia nge 'tag' aku.. Walaupun aku x wat dia stil jugak x jemu² tag aku.. S0 kali ni aku layan ar tag mammadanish neh..
Sokay slass.. Soday swe slearn sebout sa sletter S


Rules :

Its harder than its looks
Copy to your own notes...
Erase my answer...
Enter yours and tag
twenty (20) people …..
Use the first letter of
your name to answer
each of the following
questions ……
They have to be real…..
Nothing made up….
If the person before u
had the same first initial,
u must use different
answers …..
You cannot use any word
twice …..
You can’t use your name
for the boy/girl name
question …..


1.what is your name:
Sam
2.a four letter word :
SAME..
3.a boys name : Sam Rukh Khan
4.a girls name : Sara Irdeena Bariyya
5.an occupation: Smugler
6.a colour: sedikit itam.. Sedikit putih.. (Mcm bendera negeri gwa)
7.something you wear:
Seluardalamseluar
8.a food: Sup ikan james b0nd (ikan jeb0ng)
9.something found in the
bathroom: sabun..
10.a place: sebelah rumah lu..
11.a reason for being
late : sengaja lambat..
12.something u shout: SUKE HATI LU JER!!!
13.a movie title: Sw0rdfish.. Minat gler cite neh..
14.something u drink:
Seven up!
15.a musical group: sepultura
16.an animal: singa
17.a street name: selekoh maut
18.a type of car :
sport car..


Sesape terbaca neh dan rasa nak wat, wat ler.. Xde paksaan.. Tp klatecelop adalah satu paksaan.. MESTI BUAT!

Wednesday, May 05, 2010

Seorang lagi remaja 17thn ditembak..

KUALA LUMPUR 5 Mei –
Sekumpulan remaja yang
menyamun sebuah
premis menerima padah
apabila salah seorang
daripada mereka
ditembak polis dalam
satu kejadian di sebuah
kafe siber di Jalan
Genting Klang di sini
awal pagi ini.
Dalam kejadian kira-kira
pukul 3.10 pagi itu, dua
anggota polis berpakaian
preman yang ditugaskan
untuk menjalankan
rondaan di kawasan itu
masuk ke dalam kafe
siber berkenaan dan
pergi ke tandas.
Sebaik keluar dari
tandas, kedua-dua
mereka terkejut apabila
premis terbabit bertukar
kecoh apabila tujuh
lelaki bersenjatakan
parang menjerit-jerit
serta menghunus dan
melibas senjata yang
dibawa mereka.
Kesemua suspek yang
menyamun kafe siber itu
menggunakan pelbagai
jenis senjata seperti
pedang samurai, parang
panjang, parang
pemotong daging, kapak,
gergaji dan pisau.

Sumber : utusan malaysia





Ari² ada berita 'tembak²' neh..
Nape la sampai jd cenggini.. Duk kedai kopi kena tembak.. Duk dlm keta kena tembak.. Makin teruk dah skrg.. Apa masalahnya? Settle ke pr0blem kalau maen tembak² neh.. Ke kerana global warming semua org dah jd hilang pertimbangan.. Cepat panas? X dpt wat keputusan yg wajar? Ntah ler.. Bab sape yg salah atau sape yg bet0l gwa x taw ar.. Cuma 0rg² yg berkaitan je yang taw.. Jgn baca then percaya bulat² dah la.. X kire dr sudut mana pun, selagi penulis bernama manusia kemungkinan untuk menipu, memfitnah dan utk menjatuhkan 0rg laen tetap ada.. Bagi sedikit ruang pd akal yg waras utk berfikir..

Silau biji mata..





bila nak tukar background ni ..huhuhu..mata berpinar tgk....

Posted via email by Wer

Wh0opz :
Hahah.. Nanti gwa tuka.. Tp tgk gambar yg k0 p0st ni pun wat mata aku berpinar gak.. Haha..

Tuesday, May 04, 2010

Kakak dah xde...

Mcm biasa pg td aku bangun.. Basuh muka.. Then bukak pintu dapur.. Tgk kakak still tido kat tempat biasa.. Ini dah dikira pelik.. Biasanya pagi² lg kakak ngan kecik dah bising² mintak makan.. Tp arini kecik je yg ada.. Senyap je.. Xde lak dia nak kejar² aku mcm selalu.. Aku tgk kakak langsung x bergerak.. Bdnnya.. Ishk..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

.

Kakak dah xde.. Bdnnya dah keras.. Mata ngan mulutnya terbukak.. Ya Allah... Sedih sgt aku.. Mak aku suh g tanam.. Tp aku mcm x sampai ati nak tanam kakak.. Aku ambik kecik.. Aku belai² kecik.. Tp kecik x mcm biasa.. Dia da xnak dibelai mcm biasa.. Aku letak atas riba.. Kecik turun.. Byk kali.. Ishk.. Kecik marah aku ke.. Urgh.. I cant even take a gud care 0f tw0 little kittens..
Dah nak tengah ari br aku tanam kakak.. Byk aku isap rokok nak c0ver sebak dlm dada..
Hishh.. Time aku type ni pun rasa sedih lg.. Ishk.. X r0ck dah mcm ni.. Ampeh bet0l.. X sangka b0nding antara aku ngan kakak sampai buat aku rasa mcm ni..
Kecik arini syp je.. Dah xde teman dia nak guling².. Maen tangkap² ekor..
Dah ar.. X nak type dah.. Sedih weh..











uUwWaaAAaaa.... . . .

Monday, May 03, 2010

Gwa rawks! :p




Double tr0uble dah lepas.. Terkilan plak rasa bile x dpt tgk search n wings perf0rm.. Tgk joe, kid 'goreng'.. Black ketuk drum.. Pergh.. Mesti best..
Tp dlm radi0 td ckp yg 'd0uble tr0uble' ni akn jd k0nsert bergerak.. Bulan jun 'double trouble' akn ke selatan.. Then ke beberapa lokasi lg.. Harap² akn sampai la ke kuantan..
Nak gak rasa nyalakan lighter masa amy nyanyi lagu 'esahbella' or 'sensasi bulan madu'.. Hahah.. Ada lg ke 0wg tgk k0nsert wat mcm g2.. Last konsert yg gwa pegi (a long² time ag0..) gwa ramb0t skin, pakai d0c mart.. Suar jean sekerat.. T-shirt band Primus.. Kat belakang t-shirt ada tulis 'You Suck'.. Then p0go x hengat dunia.. Hahah.. (Penulis cuba menggambarkan dirinya yg agak ganas di suatu masa dulu.. :p )


Tp zaman tu dah lama berlalu.. Kena back t0 basic.. Masa gwa mula² kenal r0ck dulu.. 2 kumpulan ni yg plg t0p..
And after a few.. few yrs later.. 2 Kumpulan masih lg melet0p.. Buktinya hampir 22 ribu org yg dtg kat k0nsert dia0rg..
Rindu nak tgk black maen double padle drum.. Maen lagu 'bujang senang' urgh.. Menusuk kalbu gwa ckp lu..
Dr 'r0ck' yg dibawa oleh dia0rg ni la, muzik r0ck gwa ber...evolusi.. Evolusi? X k0t.. Aku ke belakang sket.. Gwa mula start minat kumpulan punk r0ck early 70's.. Anti n0where league, stiff little fingers, the misfits, danzig n many 0thers.. Lama gak gwa tersangk0t ngan fen0mena punkr0ck neh..
Tapi xde la sampai jd rebellious n mkn sampah tu.. Juz simpan je koleksi lagu diaorg.. Then collect t shirt band.. Ada yg dipesan trus dr singap0re.. Masa tu sape yg ada baju yg plg rare.. Kire dia la yg plg best.. Kalau jalan kat k0mplex teruntum tu mcm jln 'atas angin' la.. Hahaha.. Bersidai tepi bangunan.. Even ada kwn gwa yg tuka nama dr zul (bukan nama sebenar¿) jd 'sid'.. Hahaha.. Sid vici0us la sgt... Yg lg best.. Nama awek pun tuka jd 'nancy'.. Kah kah kah.. P0ser.. (Word 'poser' amat sensitiv masa tgh punk dulu.. Bleh gado sampai darah² weh)
C0z awek sid yg sebenar nama nancy, awek dia pun tuka jd nancy.. ~flash back~ nancy (nancy melayu..awek zul yg bukan nama sebenar tu.. Hahah) dulu ada kwn nama jade.. Kemana perginya jade ek.. Kat mana dia skrg..
Hahah.. Nape tetiba tingatkan jade plak.. Ahh.. Lupekan..
Dah meleret entry ni.. Mcm la r0ck sgt gwa ni.. Actually gwa ske mcm² jenis muzik.. Reggae, punk, speed, progressive, melodic death, industrial metal seme gwa layan..
Tp yg gwa xleh tahan skrg ni, member gwa yg dulunya menukar nama ke nama 'sid' dulu tu.. Skrg dia menggunakan ringt0ne 'wali band' lagu 'ibu² bapak²' tu la.. Hahah.. Lu dah x r0ck br0.. Gwa je yg r0ck skrg.. 0r secara s0pannya gwa nak ckp..

gwa rawk bro.. Hahahahaha..

Dah semakin karut.. Part 2..





Berkelip la pulak.. Ampeh tol.. Mintak mahap la kalau sktkan mate org yg tgh baca entry ni ek.. X sangka lak template yg baru ni blinkin' mcm gini..

Header pun dah ter.. Edit jugak.. Mcm ampeh la jugak gwa rasa..
Plug in c0mment pun dah xde.. Dah guna k0men standard blk.. Cadangan cik dahlia tu akan gwa timbangkan.. Mayb gwa guna jugak 1 hari nanti.. Mekasih ye cik dahlia..
Hurm.. Apa lagi yg br ek? Lagu.. Gwa dah masukkan gak lagu baru.. Layan je la..
Rasa²nya esok gwa tuka lg template kot.. Hahah.. Ampeh tol la.. Dah semakin kar0t.. Kalau ik0tkan gwa, x tukar template pun xpe.. Tapi kesian pulak kat 0rg yg masuk bl0g ni.. Mesti pening tgk 'traffic light' kat cni.. Gwa yg guna henp0n ni xde nampak pun yg blinkin' tuh.. Gwa just nampak column p0sting ngan widgets je..
Kalau ada yg rasa pat0t aku tuka template ni sila dr0p c0mment ek..

Sunday, May 02, 2010

Gwa dlm dilemma..





Jumpa template ni kat profilebrand td.. Hurm.. Nak tukar ke x nak.. Template yg gwa guna skrg ni dah diblend ngan comment plug in disqus.. Yg semacam agak susah nak guna.. Template 'whoop ass' tu mcm sesuai sgt ngan bl0g gwa ni..
Ishk.. Tp syg la pul0k nak buang template yg sedia ada ni.. Dah gwa janji ngan diri gwa nak tukar template ni 1 jan 2011 nex year.. Xpe ke kalau gwa mungkir janji pada diri sendiri??
Urgh.. Sesungguhnya gwa dlm dilemma skrg..
Template yg gwa jumpa ni memang mcm ditujukan khas wat bl0g gwa ni.. Gane neh? Nak tukar ke xnak? Nak ke? Xnak ke? Ishk..

Note to me : its juz a freakin' template u asshole..

Saturday, May 01, 2010

Dalam keheningan
malam penuh syahdu,
Ramli masuk ke kamar
kerana
mengantuk. Dilihat
isterinya sudah
berselimut dari hujung
rambut ke
hujung kaki.
"Malu agaknya,
maklumlah mlm
pertama", bisik hati
Ramli.
Dimatikanya lampu dan
ia pun berbaring di katil.
Dicelah2 suara kodok
menyeru pasangannya,
terdengar suara isteri
berbisik, penuh romantis,
"Buah papaya dah masak
ranum, bila tupai nak
dating merasa?"
"Dah, apa citer ni?"
tanya Ramli dalam hati.
Separuh malam dia
terbaring berfikir.
"Oh, agaknya isteri ku
teringat kampung
halaman.. cian..
sampai mengigau Takpelah,
biarlah dia tidur", bisik
hatinya penuh
understanding.
Malam ke-2 adegan
yang sama cuma
dialognya agak berbeza.
Bisik isteri, "Sawah
bendang dah siap
dibajak, bila Pak Tani
nak turun menyemai?"
"Kesiannya bini aku..
masih ngigau lagi.. aku
mesti cari penawar!"
Ramli bertekad.
Esok harinya, Ramli
bercerita pada ayah yang
kebetulan datang untuk
bertanya khabar
'Pengantin Baru'.
"Lah.." keluh ayah Ramli,
"Aku antar belajar
sampai Universiti, benda
cam ni pun kau tak
paham?"
Ayahnya pun mula
bercerita perihal Adam &
Hawa, Laila & Majnun,
Romeo & Julie t.. (yang
relevan untuk pegantin
baru je!) Sepatah cakap
orang putih 'about the
birds & the bees'.
"Oh. cam tu!" sengih
Ramli, "Baru
saya paham. Taulah apa
nak buat mlm ni!"
Malam yang sangat
ditunggu2 Ramli pun
tiba, adegan
sama dikamar tidur
Cuma kali
ini isterinya membisu
seribu bahasa.
"Lah.. knape pulak
senyap, takkan dia give
up?"
Bertanya2 si Ramli.
Setelah sekian lama
tanpa suara dari isteri,
Ramli pun berkata,"Dah
lapar betul rasanya
perut, boleh tupai
datang merasa?"
Malam dingin semakin
sunyi.. tak jawab pun...
"Kain pelikat dak
disinsing rapi,
boleh Pak Tani turun
menyemai?"pun..masih
takde jawapan.
Ramli mencuba lagi,
"Juruterbang dah siap
sedia.. boleh pesawat
turun mendarat?" Sayu
sekali jawaban si isteri
dari bawah selimut,
"Maaf tuan...
Landasannya baru saje
banjir...!"

Hahah.. Bingai tul dak ramli neh.. X phm² ...




Ni kwn gwa nomie.. Malam ni dia nikah..

SELAMAT PENGANTIN BARU EN NOMIE

Jgn wat bingai² mcm hencik ramli tu plak mie.. Dpt 'hint' je trus '0n' k..

Har har har...

Apekebendenya neh.. Ishk..

Smlm gwa masuk blog DAHLIA mcm biasa gwa nak la dr0p sepatah dua kata.. Bile klik kat ruangan k0men tu, gwa tgk dia punya ruangan k0men tu mcm best je.. Powered by Disqus s0.. Instead 0f dr0ppin a c0mment, gwa ter klik ke website disqus neh.. Gwa sign up.. Gwa ik0t satu persatu intructi0n yg ada kat ctu.. Sudahnya gwa punya bl0g template dah ter patch ngan c0mment powered by disqus neh..
Sampai skrg gwa masih penin² lg ngan c0mment neh.. Mcm susah je nak guna natam neh.. Ishk.. Kena ajak dahlia kuar dating ni.. Gwa tgk kat pr0file dia duk kuantan gak.. Hahah..
Kalau cik dahlia terbaca entry ni.. Sila la tunjuk ajar gwa ek.. Dah rasa nak tukar ke template lain dah ni..