BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Followers

Saturday, May 08, 2010

Apalaginakkasitawni..

Semalam dlm pukul 8..
Tep0n merah aku ni jerit²..
"sumb0dy put s0methin in my drink.."

Gwa pun pick up henp0n gwa..

Gwa : elow br0..
Bro : elow.. Bleh kluar ke malam ni?
Gwa : bleh, n0 pr0blem..
Bro : ok.. Jup lg aku dtg umah..

15 minutes later.. Gwa dah siap mandi.. Pakai suar panjang ngan tshirt.. Gwa tunggu member gwa dpn umah gwa.. Then keta member gwa menjalar kat dpn umh gwa.. Gwa pun trus naek keta member gwa.. Dlm ati gwa dah taw nak kemana ni.. P0rt biasa ar kalau br0 ni blk.. Zamzam ala kazam c0rner.. Lepak² ngan 2 lg member yg ada tersimpan dlm b0net keta dia.. Hahah..
Dah nak sampai kat town ada 1 s0alan yg x penah br0 ni tanya..

Br0 : Vistana kat mana?
Gwa : jalan menghala ke zamzam tu ar..
Br0 : 0o..
Gwa : nape? Nak jumpa 0rg ke?
Br0 : a'ah..
Gwa : 0o.. Bereh.. Tp gwa mcm segan la ngan tshirt tengkoraks misfits gwa ni br0..
Br0 : xpe.. sekejap je..
Gwa : kalau lu x kisah gwa 0kay je..

Sampai kat dpn vistana.. Br0 parking keta.. Kemudian gwa ik0t dia masuk vistana.. 0h.. S0n0tnya.. Hahah.. Dulu lama gak gwa 'keje' bahagian perhotelan neh.. :p
Br0 membaca sesuatu kat.. Kat.. Kat.. Hah sudah.. Aku x taw dia baca kat apekenamamenatangtuh.. Hahaha..
S0 anggap la br0 membaca kat mcm 'white board' tu ar..

Br0 : ni mana tempat ni sam?

Gwa pun jeng0k tgk sama nota tu..

Gwa : 1st fl0or br0.. Kite cari ar..

Br0 : jom..

Gwa ngan br0 naek tangga je.. Kerana kiteorg ni mude n remaja.. Hensem² pulak tu.. Perlu ke ayat ni..? Hahaha.. Tp br0 memang ensem.. Gwa x.. Itam gemuk pendek..
Blk pada cerita.. Panjang la pulak.. Dah la semua tenaga 0tak gwa arahkan supaya menutup kelopak mata gwa neh.. Ngant0k weh..
Balik kpd cerita kali ke 2.. Haha
Dah sampai kat 1st fl0or kite0rg mencari nama dewan yg sepat0tnya.. Kat ujung flo0r sana ada ramai 0rg.. Mcm tgh duk register nak masuk dewan tu.. Gwa dah cuak dah.. Kena masuk ke dalam dwn ke? Pakaian gwa amatlah sgt x sesuai.. Tengkorak misfit kat baju gwa ni sgt la besar k.. Dr bwh pusat hingga ke dada panjangnya tengk0rak tu.. Tengkorak ar.. Jgn kata gwa nak pr0m0si benda laen pulak.. :p
Gwa pun berdial0g sebentar ngan br0..

Gwa : kite nak masuk dlm dewan ke br0?

Br0 : a ah.. Kite dgr jup ape yg dia0rg nak ckp..

Gwa : okeh..

Gwa pun ik0t br0 masuk dwn.. Tanpa mempedulikan tempat register tu.. Gwa masuk secara haram la k0t..
Masuk je dalam tu baru la yakin dgn apa yg termain dlm pemikiran gwa td..
Ni mcm seminar MLM.. monkey lompat m0nkey bak kata 0rg yg duk terjerit-jerit kat dpn dewan tu..
Multilevel ghupenya.. Urgh.. Gwa dah mula rasa x selesa.. Ni mesti lama neh.. Duk pulak kat dlm dewan penuh 0rg.. Krusi pun lawa.. Siap bal0t ngan kain lg.. Gwa ni intr0vert..
Tempat² mcm gini x sesuai utk gwa.. Tp f0r the sake of friendship gwa x kisah.. Xde menda la neh.. Small matter..
Gwa sempat bisik kat br0..

'br0.. Tempat gini biasanya dia0rg akan nyanyi ramai² lg syarikat dia0rg.. Kalau dia0rg suruh mati ar.. Gwa mana reti nyanyi'

Br0 hanya ketawa kecil.. Makin lama makin ramai 0rg.. 'sh0w' x start lg.. Ada masalah teknikal ngan pc dia0rg.. Setengah jam kemudian seminar pun start.. Gwa pun duduk elok².. Duk elok² ni pun dah susah wat gwa.. Kekok je rasanya.. Gwa kan r0ck.. Duk mesti la terkankang mcm james hetfield tgh maen gitar.. Haha..
Gwa cuba s0pankan diri gwa.. Kena gak duk elok².. 0rg duk sibuk kasi ceramah kat dpn, gwa duk sibuk tekan² tep0n.. Gwa 0nline.. Masuk ym.. 2 ketui je member gwa yg ada.. Dua2 x reply ym gwa.. Ishk..
Then dtg se0rg drpd geng² penceramah tu duk bet0l² kat belakang gwa.. Dah gwa x selesa nak 0nline.. Gwa pun l0g out dr 0peramini kesayangan gwa tu.. Gwa angkat hp buruk gwa sedikit tinggi.. Gwa snap gambar dlm dewan tu.. Biar 0rg blkg gwa tu taw yg gwa ske berada disitu.. Hahaha..
Then adegan memberi tepukan pun bermula.. Mula² gwa x tepuk pun.. Lantak ar dia0rg nak tepuk.. Last² gwa mula tepuk² perlahan.. Lama² mkn kuat gwa tepuk.. Gwa kena gembirakan ati gwa..
Perhatian gwa dah semakin tinggi.. Hahah..
S0 phm la gwa sket² pasal apa yg dia0rg ckp tu..
Then satu lg adegan yg agak gwa menyampah utk gwa ik0t.. Bila penceramah tanya ' betol tak? ' para peserta dlm dewan tu jawab ramai² 'betull...' kalau sl0w sgt penceramah suruh jwb lg sekali lg ngan edisi yg sgt kuat weh.. S0 aku pun j0in la skali jawab ngan pitchin rawk.. Kuat²..

Betolll...

Hah.. Lega sket rasa.. Haha..
Then lps penceramah yg kedua selesai, gwa ngan br0 pun keluar dr dewan tu.. Menuju ke tempat yg selalu gwa ngan br0 tuju kalau dia blk kuantan...

ZamZam

Br0 parking kete dia kat sebelah sate zul.. Bukak b0net.. Bebaskan 'kwn²' kite0rg yg dlm b0net tu.. Dah la duk dlm b0net.. Kena lak duk dlm k0tak gabus lg.. Disumbat plak dlm beg.. Berhimpit² plak dua² tu..
Hahaha.. Mesti 'kwn²' aku lg seksa k0t.. Sian k0 encik lappy.. Hahaha.. Aku ambik satu n br0 ambik satu.. Gwa mcm biasa br0 kasi yg baru.. Dia ngan lapt0p p0wer dia tu ar.. Syg sgt dia ngan lapt0p dia tu..
Kami pun menapak ke zamzam.. P0rt kite0rg ada 0rg la pulak.. Tu je la p0rt yg dkt ngan plug.. Senang nak charge..
'S0 mcm mana ni br0?' tanya gwa..

Br0 : xpe.. Kite duk jauh sket dr plug xpe..

Br0 pun mintak beg lapt0p yg gwa bwk..
Dia keluarkan extensi0n wire.. Hahaha.. Lu memang rawk br0.. Ngan selamba br0 ckp kat 0rg yg kat belakang kite0rg..
"kite k0ngsi"
Hahah..
Member kat belakang tu angguk je..
0rder r0ti canai ngan air..

2 whooperz:

Frodo Baggins said...

hahahhahaa
BETUULLL!!!


kuat sikit. betoollllll!!!
aishhhh masuk gak lu dalam MLM ni
huhuhuhuhu


itu bro gila santun rawk dowh!
ext wire tuh! wakakakkaka. tabik!


((mmm, ada sisha tak? keh3x))

Kapten said...

ko ada join tak?
ke ko BETOLLLLLLLL jer
haha



eh dah x disko tmpt ni

Hot!: Ciri Wanita Idaman Lelaki