BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Followers

Tuesday, August 31, 2010

Kek lapis maikel jeksen..



Mari.. Mari..mari.. Ini lapis bukan sebarang laapis.. Ini lapis dr serawak neh.. Mari dkt.. Mari tengok ye adik², puan², akak² n abg²
Lelong..! Lelong..! Lelong..!

Mcm² ada.. Kek lapis bermadah.. Pas tu siap berhelah lg.. Hahaha.. Mari.. Mari.. Mari.. Beli 1 dpt 1.. Kalau pandai bodek.. Ngan tokey² kek lapis skali boleh kasi bungkus wat blk rumah..
Awek cun + no tepon.. Separuh harga.. Hahahaha..





* post ni versi lelong kat pasar malam.. Baca kuat².. Baru feel.. Mwahahahaha..

Monday, August 30, 2010

Happy Independent Day!




SELAMAT MENYAMBUT HARI KEMERDEKAAN KE 53 MALAYSIA!


Lu, lu n lu dah merdeka?
Atau still lg terperangkap ngan mental slavery?

Saturday, August 28, 2010

Delima

video

Thursday, August 26, 2010

Antara juadah untuk berbuka puasa memgikut selera masing-masing.
Rasa-rasa yang mana yang engkau selera bro...
Aku selera kambing panggang tu sekor..
Jangan tak selera pula nak makan bila tengok gambar ini....
hahahahahahaaaaaaa.....






Posted by wer

Tuesday, August 24, 2010

budak 3 tahun mati disembelih bapa kandung..

KOTA BHARU 24 Ogos –
Seorang kanak-kanak
lelaki berusia tiga tahun
mati dipercayai
disembelih bapa
kandungnya di sebuah
rumah di Kampung
Sungai Budor di sini hari
ini.
Dalam kejadian pada
11.40 pagi tadi, Mohd
Adam Muzaffar Muhaimi
mati di tempat kejadian
manakala lelaki yang
menyerangnya cedera di
leher dipercayai akibat
cuba menyembelih
dirinya sendiri.
Menurut datuk mangsa,
Nik Hashim Nik Abdullah,
64, beliau menyedari
kejadian itu setelah
diberitahu oleh anaknya,
Nik Suzila, 32 iaitu ibu
kepada Adam Muzzaffar.
Nik Hashim, yang ketika
itu sedang berehat di
rumahnya yang terletak
tidak jauh dari rumah
mangsa, terus
menghubungi polis yang
kemudian menahan
lelaki itu dan merampas
sebilah pisau di tempat
kejadian.
Lelaki terbabit berusia
dalam lingkungan 33
tahun dipercayai pernah
mendapat rawatan
mental di Hospital Raja
Perempuan Zainab II di
sini.
Lelaki itu, seorang
pengawal keselamatan di
sebuah pasar raya di
Kota Baharu, dipercayai
sudah lama tidak makan
ubat bagi rawatan
penyakit mentalnya itu.
Adam Muzaffar adalah
anak kedua daripada
tiga beradik.
Ketika kejadian, adik
bongsungnya, Suhaida, 2,
ditinggalkan oleh ibunya
di rumah Nik Hashim
kerana menolong
jirannya melapah ayam.
Pemangku Timbalan
Ketua Polis Kelantan,
ACP Mazlan Lazim yang
ke tempat kejadian,
berkata kes itu
diklasifikasikan sebagai
kes bunuh.


Credit : mediakini

Sunday, August 22, 2010

Berukben

hallo bro org dah tak up date blog guna sony tu..hahahhaa
tengok gambar ini zaman dah berubah,dunia dah maju...
Tapi aku pelik juga dia orang tu guna l/top lama betul battery tahan..hahahahaha


Posted by wer via email

Saturday, August 21, 2010

Hah! X pose..

Ich liebe dich..

Sent using http://www.yuurok.com
Push email on any Mobile

--
This message has been scanned for viruses and
dangerous content by MailScanner, and is
believed to be clean.

Wednesday, August 18, 2010

Gwa.. Operamini.. Yuurok n blog..




Korang penah buat mcm dlm gambar kat atas tu..
Gwa ada gak buat.... Gwa guna mms.. Gwa snap pictures then gwa antar as mms ke email blog gwa.. Tp kena setting la dulu email blog.. Pastu make sure posting tu di save kat draft dulu.. So nanti senang nak edit apa yg terlebih or terkurang..




Gwa berbloggin' memang 100% guna henp0n buruk gwa..
Soni eriksen..
Dlm soni gwa ni gwa ada operamini.. Operamini ni browser utk henp0n gwa.. Kalau operamini gwa mcm cibai.. Gwa guna bolt or Teashark.. Browser gak tu.. Lebih kureng operamini gak tu..



Gini la rupe operamini kat henp0n..

Kekadang (kekadang ke?) kalau xde kedit
Gwa post entry gwa guna email.. Mobile email yg plg best gwa rasa 'Yuurok'




Yahoo or gmail mobile pun xleh celen..
Kalau ada entry yg memerlukan gwa post gambar yg ada dlm henpon buruk gwa ni, gwa guna la yuurok ni.. Senang nak attach file guna yuurok ni.. Memang rawks ar.. Mcm guna mms td gak.. Gwa juz sent entry gwa ke email blog gwa.. Dah sampai kat blog baru la gwa edit post tu.. Gwa buang sampah sarap yg dibawa oleh yuurok ni.. Segala link2 ke yuurok gwa delete.. Nampak la sama mcm posting² blogger yg guna lappy or pc..

Napenya x post throu' dashboard je mcm org laen?
Untuk entry yg xde gambar or gambar yg gwa link dr google bleh la posting throu dashboard.. Mcm entry ni..
1 lg cabaran guna cara ni ialah kalau lu nak taruk gambar.. Nak bikin font size besar, font kaler or pape yg berkaitan, lu kena bikin html c0ding sendiri.. X mcm posting ngan pc.. Semuanya main click je.. Gambar kalau nak duk kat tgh kena c0ding laen, tepi laen.. Memang leceh.. Tp gwa anggap tu cabaran.. Bak kata org.. Alah tegal ntah hape pun gwa x taw.. Hahah..

Ade ke org yg bloggin mcm gwa ni? Kalau ada sila angkat kaki..
Frankly speakin' gwa kekadang kalau post via laptop rasa mcm x best je.. Terkial-kial x taw nak click mana..

- gambar² dlm entry ni gwa juz guna coding

< i m g s r c = ' image url ' >

Kalau guna coding ni gambar ikot size original gambar tu.. Xde maknanya 'klik untuk tumbesaran'
Kalau nak guna standard blogger punya picture coding, yg siap ada blurred, image center, left or right tu panjang berjela.. Malas ar gwa nak menaip.. Letih wei..
So kalau ada apa² yg pelik or kurang or oversize kat blog buruk gwa ni, mintak mahap ler.. Sesungguhnya gwa x sengaja.. Cara kita berbeza walaupun tujuan kita sama..

Kencing..


Kita hidup jangan suka kencing orang
Nanti tuhan akan balas orang akan kencing kita pula
Kalau kena kencing pagi panas berasap
Masa itu baru kita rasa nak terkencing

Tentang gambar ini mungkin awek ini tengok
akaun duit dia tinggal 50 sen itu yang sampai terkencing kot
masing-masing punya persepsi sendiri
sila luahkan..hhahaahhahaaa



Posted via email by wer

Tuesday, August 17, 2010

Babiri..

Penah tgk catdog? Cite kartun yg sekerat anjing n sekerat kucing tu.. Rasa²nya menatang tu betol² ada x?
Mana ada.. Xkan la ada kot.. Ape kez nak sekerat² mcm gitu.. X rawks ar.. Gwa yakin gambar kat bwh ni tipu semata..





Hahah.. Ada ke mcm gitu.. Anjing dah tua tp kucing tu baby lg..

Simau taw x? Hahahaha.. Ni menatang new breed.. Species baru.. Exceli dah lama.. Tp species je la yg baru.. Xde la dipanggil simau.. Nama baru menatang ni LIGER.. Lion kacuk ngan tiger.. Simau tu singa ngan harimau.. Hahah..
Gwa penah p0st pasal menatang ni dulu.. Memang wujud.. X mcm species catdog tu.. Dongeng semata..




Besor gile.. Tp xleh hidup kat hutan.. Coz x pandai berdikari.. X reti cari mkn sendiri.. X rawks la jugak..

Ni nak kasi taw lg sejenis menatang species baru.. Suka ati diaorg je kacuk dua jenis menatang ni.. Betol buat gwa loya nengok.. Bikin gwa was² je dgn bulu² pada pakaian skrg.. Asal dr hungary n austria.. Menatang memang diternak disana..
Mintak² x sampai la ke sini hasil² dr menatang ni..
So.. Ladies n gentleman.. Gwa persembahkan kat lu org.. Mangalista pig..








Ni babi weh.. Babi la babi.. Taw x babi? Jgn nak nyorok disebalik bulu mcm biri² tu.. Gwa taw lu babi.. Or should i say..

BABIRI?

Saturday, August 14, 2010

sahur

ni gwa nak share cara nak kejutkan org yg susah nak bgn sahur...

Cuba try guna cara kat bwh ni.. Maybe berkesan kot..



Pastikan lu tutup mangsa dgn selimut sehingga melepasi paras kepala.. Nak effect lg best, bleh bakar kemenyan seketul dua then bacakan surah yassin..





Kalau masih x nak bgn gak.. Bleh la cuba cara gwa ni.. Ni gwa amalkan masa gwa kecik² dulu.. Gwa tutup je idung ngan mulut abg gwa yg tgh tido tu.. Sure abg gwa bgn.. Pastu tonyoh kepala gwa then maki hamun gwa..

Selamat mencuba.. Selamat berbuka.. Selamat bgn sahur..

Gwa dgr kat tv td beza puasa kita ngan puasa org non muslim ialah sahur..
So bawak²lah bgn sahur geng..

*pesanan khidmat masyarakat dari whooperz-whoopz.blogspot.com

Thursday, August 12, 2010

Xpe ke post gambar macam gini?

ErR.. Xpe ke? Kurang x pahala pose gwa neh? Gwa byk kali baca 'sharing is caring..' caring ke gwa kalau gwa post gambar mcm gini kat blog gwa ni.. Kalau ada antara lu yg senyum sket² tu kira ok la.. Pasal gwa pun mula² mcm gitu gak.. Gwa senyum sket².. Then mula gelak x sdr diri.. Argh.. Dem.. Gay je gwa rasa bila gwa tatap gambar ni lama²...




Jgn tgk lama².. Nanti lu di chop as



peminat jubow beruk.. Hahahah..


click at ur own risk

Tuesday, August 10, 2010

Esok puasa..



dah nak start puasa.. Pada semua kawan²... gwa ucapkan selamat berpuasa.. Gambar kat atas tu gwa snap kat tv td.. Malam ni kat surau dah start terawih.. Mcm mana pose gwa taun ni? Hopefully better than b4..
Ni tahun ke 3 gwa berpuasa bersama ngan mak gwa.. Sama gak mcm last 2 yrs.. Gwa xde la nak request pape masakan kat mak gwa.. Mak gwa je yg request kat gwa... Time bukak pose rasa sunyi je.. Gwa n mak gwa je mengadap makanan.. Weekend baru la abg² n akak gwa blk berbuka sama²..
Esok kalau gwa rajin gwa ingat nak buat kerabu daun kaduk.. Memang best 0o.. X yah lauk laen dah.. Nasik panas2 makan ngan kerabu.. Pergh.. Memang superb.. Waktu masak tahun ni gwa kena adjust sket.. Kena masak awal.. X mcm tahun lepas².. Selalu je time orang da azan masakan gwa still atas dapur.. X rawks ar.. Tahun ni pukul 6 gwa da nak settle semenya.. Br ar ada masa gwa nak ushar bazar ramadhan lama2.. Khemah bazar ramadhan dah siap gwa tgk td.. Esok penuh ar org meniaga makanan.. Makcik yg jual sot0ng sumbat last yr ada lg ke? Mintak² ada ar lg.. S0t0ng sumbat dia memang mavelesh.. Hahah.. Walaupun harga 2.50 sekor gwa rasa agak mahal tp xpe la.. Sedap..


SELAMAT BERPUASA KEPADA SEMUA..

Monday, August 09, 2010

Rare?


Koleksi barang² @ benda² rare member gwa..
Ada lg yg x sempat gwa snap... Batu yg mcm bentuk mata kapak tu katanya dr zaman neolitic.. Maknanya over 2-5 ribu tahun umurnya..
Beg p.c.c.l tu dia dpt kat sungai lembing.. Digunakan untuk isi bijih timah kalau x silap..
Bendera tu plak bendera tentera british masa diaorg sibuk kat malaya dulu..
Regiment ke brape ntah.. Gwa da lupa..
Member gwa tu ada c0ntact ngan museum perang kat britain..
Memang diorang dah sahkan bendera tu milik tentera british..
Tp diaorg juz mintak bendera tu didermakan kat diaorg.. Hahah... Kudukut punya muzium..
Batu yg dlm kayu tu nampak x? Tu memang rare.. Kalau nak wat menurun or menaik nombor ekor.. :p
EG 9 tu plak bleh masuk dlm kotegori (ada sedikit kelucahan disitu..)
Bleh la kot.. Paseinya eg9 tu vtech besar.. Br je bikin engine.. Memang power.. Engine tuned guna lappy by expert..
Tp kena abandoned by owner mcm gtu je.. Kire rare la tu.. Hahah..


Mood nak berbloggin da semakin kurang sgt2.. Help!