BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Followers

Wednesday, August 18, 2010

Gwa.. Operamini.. Yuurok n blog..




Korang penah buat mcm dlm gambar kat atas tu..
Gwa ada gak buat.... Gwa guna mms.. Gwa snap pictures then gwa antar as mms ke email blog gwa.. Tp kena setting la dulu email blog.. Pastu make sure posting tu di save kat draft dulu.. So nanti senang nak edit apa yg terlebih or terkurang..




Gwa berbloggin' memang 100% guna henp0n buruk gwa..
Soni eriksen..
Dlm soni gwa ni gwa ada operamini.. Operamini ni browser utk henp0n gwa.. Kalau operamini gwa mcm cibai.. Gwa guna bolt or Teashark.. Browser gak tu.. Lebih kureng operamini gak tu..



Gini la rupe operamini kat henp0n..

Kekadang (kekadang ke?) kalau xde kedit
Gwa post entry gwa guna email.. Mobile email yg plg best gwa rasa 'Yuurok'




Yahoo or gmail mobile pun xleh celen..
Kalau ada entry yg memerlukan gwa post gambar yg ada dlm henpon buruk gwa ni, gwa guna la yuurok ni.. Senang nak attach file guna yuurok ni.. Memang rawks ar.. Mcm guna mms td gak.. Gwa juz sent entry gwa ke email blog gwa.. Dah sampai kat blog baru la gwa edit post tu.. Gwa buang sampah sarap yg dibawa oleh yuurok ni.. Segala link2 ke yuurok gwa delete.. Nampak la sama mcm posting² blogger yg guna lappy or pc..

Napenya x post throu' dashboard je mcm org laen?
Untuk entry yg xde gambar or gambar yg gwa link dr google bleh la posting throu dashboard.. Mcm entry ni..
1 lg cabaran guna cara ni ialah kalau lu nak taruk gambar.. Nak bikin font size besar, font kaler or pape yg berkaitan, lu kena bikin html c0ding sendiri.. X mcm posting ngan pc.. Semuanya main click je.. Gambar kalau nak duk kat tgh kena c0ding laen, tepi laen.. Memang leceh.. Tp gwa anggap tu cabaran.. Bak kata org.. Alah tegal ntah hape pun gwa x taw.. Hahah..

Ade ke org yg bloggin mcm gwa ni? Kalau ada sila angkat kaki..
Frankly speakin' gwa kekadang kalau post via laptop rasa mcm x best je.. Terkial-kial x taw nak click mana..

- gambar² dlm entry ni gwa juz guna coding

< i m g s r c = ' image url ' >

Kalau guna coding ni gambar ikot size original gambar tu.. Xde maknanya 'klik untuk tumbesaran'
Kalau nak guna standard blogger punya picture coding, yg siap ada blurred, image center, left or right tu panjang berjela.. Malas ar gwa nak menaip.. Letih wei..
So kalau ada apa² yg pelik or kurang or oversize kat blog buruk gwa ni, mintak mahap ler.. Sesungguhnya gwa x sengaja.. Cara kita berbeza walaupun tujuan kita sama..

20 whooperz:

Noor said...

lu mmg rawk
wa respek sama lu
yeah!!!

berapa besau dh tumbesaran ibu jari lu?

wer9740 said...

aku dah 3 tahun tahu ko guna H/P sonny tu....bukan hp sahaja jadi barang antik ko pun dikira antik juga...ni klu mati ni simpan tulang rangka dalam cermin.....hahahahaaa

raya kita buat lemang bro...aku balik awal sikit....

Syida Shukor said...

ehh macam senang ja . pernah try update blog guna fon . tapi duit banyak telan =='

Whoopz said...

Noor : skrg dah x brape nak rawks ar cikgu.. Gwa layan dangdut.. Ibu jari masih dlm ukuran standard.. :p

Wer : simpan dlm cermin? Hahaha... Dalam tanah la.. Sejuk sket kot..

Syida : segan nak taip kat entry.. Its free.. Heheh.. X yah byr sesen pun..

h a n i e said...

wa punya opera mini telah TERRRR-delete dgn tak sengaja ( ̄∀ ̄)

hellioz said...

sumpah kentang!

lu kewl meyh
gyahahahah~

~BUTfulsay~ said...

hahahaha.. bca kisah lu, tingat plak kisah gwa.. usahkan kata yurook, kamera pon xde.. maklumlah enpon zaman batu.. 2pon bapak gwa punyer.. hahahaaha.. sadis tolll... :P

Deqna said...

hai...

kita pun baru jer menjinakkan diri update blog thru hp dan email.. memang senang giler... cpt dan pantas...

'AQILAH said...

aaa hahaha ku hanya reti gune pc je...:)

raina said...

WER : posa pun x, ada hati nak raya!

again dalam dewan peksa! huhu

raina said...

owh satu lagi

yang, hang mana pernah ada kredit!!!!! bodo laaa...hahahaha!

wer9740 said...

sesungguhnya dosa dan pahala serta amal ibadat seseorg hanya para2 malaikat dan allah ta'ala yg tahu dan menilainya....kita yg dijadikan allah ta'ala ini dari sebaik-baik makhluk citpaan NYA berlaku adillah pada diri sendiri dan jgn menzalimi diri sendiri dgn melalaikan diri akan kebesaran allah yg mencipta langit dan bumi serta semua yg hidup di dalamnya....

raina said...

owh..insap...

......

wer, mana blog? wat la blog satu...bleh baca, bleh folo, bleh kutuk..

Whoopz said...

Hanie : download la operamini masuk dalam hp.. Nanti gwa ajar tricks nak bloggin free via hp.. :p

Hellioz : kewl meyh.. Hahah..

Butfulsay : dah ada laptop x yah la susah2kan diri mcm gwa.. Hp mcm tu memang rocks..

Whoopz said...

Deqna : guna operamini ke?

Aqilah : meh masuk kelas gwa.. Pengeras ayam panggang sekor.. Hahah

Raina : wei yang.. Hang ske ati je ckp wer x posa.. :p
Kredit? Kredit gwa mummy sponsor.. Hahaha

Whoopz said...

Deqna : guna operamini ke?

Aqilah : meh masuk kelas gwa.. Pengeras ayam panggang sekor.. Hahah

Raina : wei yang.. Hang ske ati je ckp wer x posa.. :p
Kredit? Kredit gwa mummy sponsor.. Hahaha

Whoopz said...

Wer : mekasih bro.. Tazkirah lu gwa memang kena pd masanya.. U rawks..

Raina : br je insap dah nak kutuk2 lg.. Bodo la yang.. :p

raina said...

ok! Mtk maap! Wer duit raya jgn lupa! ↲
Yang, bodo laa, sangat bodo neh :p

Fida Ghazi said...

Orang jahil macam aku kebil2 je baca entry ni walopon henpon pon soni erikson tapi fungsinye cume untuk call orang (orang tak call pon) dan set alarm pagi2.

Kasihan.

raina said...

fida, kesian kat hang, meh sini no tepon aku call hari2, tapi miskol ja la, sebab nanti habis credit aku...dah la tiap kali topup, kena share setengah dengan whoopz neh!