BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Followers

Monday, May 17, 2010

Resepi Rojak Continental




Rojak kalau kena tunenya memang best.. Kuah yg pekat.. Masam, manis n masin yg secukup rasa.. Pergh.. Memang superb ar..
Rojak ni sikit lebih kurang -+ mcm salad la jugak.. Cuma dressing yg kita panggey kuah tu agak pekat.. X mcm salad.. Nipis je.. Hahah.. Bleh ke guna ayat nipis disitu?
Ni gwa nak share satu resepi rojak yg tetiba ter.. 'ngiang²' dlm kepala hotak gwa..
Resepi ni mesti gwa tulis kat cni sebelum gwa lupa..

Bahan²nya :

-1 bijik bmw model e36

-1 bijik 1jzGTE

-1 ketul gearbox

-4 ketul absorber racing softhard dari pelbagai perisa or jenis..

- 1 biji intercooler Evo 6.. Memang cun kalau disebatikan bersama 1jzGTE..

Cadangan bhn hiasan :

- 2 ketul seat bride.

- Sekeping bonet m3

- 1 biji steering OMP

- Sebuah sound system secukup rasa halwa telinga..

Cara² membuatnya :

Mula² sila siang e36 anda.. Mcm anda siang ikan.. Keluarkan segala isi perutnya.. Letak ketepi.. Sekarang anda juz ada bodynya saje..
Masukkan 1jzGTE kedalam body e36 anda.. Pastikan semuanya berada dlm keadaan baik..
Masukkan seketul gearbox.. Sila attachkan kepada engine..
Masukkan juga intercooler evo 6 bersama 1jZGTE td.. Masukkan 4 btg absorber pelbagai perisa..
Masukkan rims 18 inch..
Masukkan minyak itam..
N lastly masukkan bhn² hiasan td..
Panaskan sebentar 'rojak continental' anda..
Anda boleh la mencuba 'rojak' ni selepas rojak anda tidak mengeluarkan ape² bunyi mencurigakan semasa dipanaskan..

Selamat Mencuba





1jzGTE TWIN TURBO 2.5




Rojak Continental yg siap disediakan..

Untuk dijual RM39 999

:p

Disediakan secara simple oleh chef whoopz
Boleh diubah suai mengikut citarasa sendiri..

8 whooperz:

..nOj.. said...

bengom. aku dh telan air liur tgk rojak tu

Redbloodsnow said...

adehhh!!! kecur aku tgk rojak tuh ah. ngidam sudah. ko nyer pasal ler nih whoopzzzz

:P

Whoopz said...

Hahah.. Try la weh.. :p

Whoopz said...

Haha.. Nasib ko la zie..

larra said...

sat nak cari resepi..pelempang sedas laju laju...hampasgas tul ko ni whoopz..bat kecur liur je memula..hikhik

Whoopz said...

hahahah... jgn luper antar kat gwa sket ahkak...

[z@ck] said...

apa kena mengena rojak ngn enjin kereta???

konpius

Whoopz said...

Hurmm.. Gane aku nak explain ni ek..
Rojak tu kan byk campuran bhn2nya.. Samalah mcm keta tu bmw tu.. Body je guna bmw, yg laen dah dicampurkan ngan mcm2 part laen.. Engine toyota, interc0oler mitsubishi.. Kire 'rojak' ar tu.. Btw thanks c0z singgah sini zack.. ;p