BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Followers

Sunday, May 09, 2010

Hari ni hari mak..

makk.. Selamat hari ibu.. U rawks mak.. Mmmuuaahh.. Ai love yu..

Ayat kat atas juz ada dalam bl0g n dlm ati gwa je... X terkeluar pun dr mulut gwa...
Mayb lepas wat p0sting ni gwa ckp ar kat mak gwa.. Kot.. :p
Apa yg gwa buat utk mak gwa arini? X wat papepun rasanya.. Ari ni juz berlalu mcm hari² lain gak.. Juz sediakan sarapan dia.. Masak lunch.. N malam gwa bikin mee tomyam utk dia.. Dia xde pun rasa apa yg gwa buat ni istimewa kot.. C0z gwa pun x rasa pape.. Pasal dah 2 thn gwa wat benda² neh..
Bila baca bl0g kawan² laen, mcm cara dia0rg celebrate m0thers day neh.. Dan ada gak yg buat gwa sebak.. Yg x taw nak wat ape bile tiba ari ibu ni.. Kerana ada yg dah xde ibu.. Mcm insan tinggi.. Aka z@ck.. Terharu sgt gwa.. Perasaannya sama mcm gwa tgk cerita kat tv3 ptg semalam..
Bila hero nak sarungkan gelang kaki kat kaki her0in.. Her0in x maw.. Rupa²nya her0in xdak kaki.. (Adeh.. Kant0i dah tgk nestang..hahah) Sedih weh.. Ati gwa jd pinky tetiba..
Z@ck.. Ang sabaq k..
Bg gwa tiap² ari adalah ari ibu.. Since 2 yrs ago, seme tugas mak, gwa yg ambik alih..
Masak, basuh kain, sapu sampah semua gwa dah takeover.. Tp xdelah sempurna.. Tp gwa cuba yg terbaik.. Skrg rasanya gwa mcm jaga baby.. Mak gwa nak jalan pun susah skrg.. Skrg gwa taw la rasanya mcm mana susahnya mak gwa jaga gwa masa gwa kecik² dulu.. Makan tersedia.. Baju ada 0rg basuh..
Gwa juz maen je kejenya..
Dulu masa arwah ayah meninggal, gwa janji ngan diri gwa yg gwa akn jaga mak.. Gwa xnak berulang peristiwa gwa sibuk keje n gwa lupa yg gwa ada mak bapak..
Masa arwah ayah sakit, gwa sibuk.. Keje.. X byk masa gwa ngan arwah.. Masa arwah tenat, gwa duk kat sebelah dia dr pagi sampai ptg.. N bile mak suruh gwa blk mandi, gwa masih keberatan.. At last gwa blk gak.. Tp dah x sdp ati.. Gwa patah blk.. Sampai kat lobby spital.. Seme family gwa ada kat bwh.. Gwa dah cuak.. Kak l0ng gwa dtg kat gwa.. Katanya ayah dah xde.. Gwa lari keluar dr l0bby.. Gwa nanges.. Nape ayah x tunggu gwa.. Seme adk beradik laen ada masa arwah menghembuskan nafas terakhir.. Gwa je yg xde.. Gwa terkilan.. Masa tu gwa rasa arwah x adil.. Arwah tunggu gwa pergi, baru dia 'pergi'.. Masa gwa kecik arwah la yg selamatkan gwa dr sebatan n rembatan mak gwa..
Arwah syg gwa.. Pasal gwa anak b0ngsu dia yg c0mel.. Hahah.. (At diz time i try to smile.. But my tears r slowly fallin' down.. Urghh.. I miss him s0 much..)
N lepas arwah xde.. Gwa janji ngan diri gwa yg gwa xkan biarkan apa yg jadi antara gwa n arwah, xkan jadi antara gwa ngan mak gwa.. Gwa janji gwa akn jaga mak gwa..
Tapi janji tinggal janji.. Gwa alpa.. Gwa leka ngan kawan²... Enj0y x ingat dunia..
Sampai la 1 hr gwa dpt called dr rumah.. Masa tu gwa kat kolumpo.. Katanya mak gwa jat0h.. Pengsan.. N xde 0rg kat umah.. Gwa dah x sdp ati.. Mana peginya abg gwa yg jaga mak? Since ari tu gwa da rasa x best dah duk kolumpo.. At last gwa blk kuantan.. Br la gwa taw yg mak gwa duk s0rang.. Abg gwa dah pindah.. C0z dah beli rumah laen.. Semua adk beradik gwa suruh gwa jaga mak.. C0z gwa s0rang je yg xde k0mitmen.. Gwa bujang... Gwa pun ckp ok ar.. Xkan la gwa nak biarkan mak gwa duk s0rang².. Mula² mcm kekok gak gwa.. Al maklum la dah lama gwa x duk ngan mak gwa.. Masa² mula gwa duk ngan mak gwa dulu selalu gak menghilangkan diri seminggu dua.. Tp x lama ar gwa wat keje tu.. Bila kolumpo tu dah mcm x mengalu²kan gwa.. Gwa x ilangkan diri dah.. Lg pun mak dah semakin x sihat.. Penglihatan dia dah semakin kabur.. Sikit² keje dia gwa ambik alih.. Dr assistant chef gwa da jd chief chef.. Dpr dah sepenuhnya gwa take over..
N lepas mak wat pembedahan mata, kesihatan mak makin teruk.. Nak jalan pun susah.. Sampai la skrg ni.. Kekadang 1 hari dia terbaring je.. 1 hari lg bleh jalan.. Pg semalam dia ilang.. Mcm 0rg gile gwa terjerit² mencari dia dlm rumah.. Rupanya dia g jalan rumah kwn dia.. Dah berbulan dia x melangkah keluar dr pintu pagar rumah seorg diri.. Harap² mak gwa bertambah kuat.. Bertambah sehat..
Boleh la gwa start ushar² keje.. B0san d0wh duk x keje mcm gini..
N skali lg gwa nak wish.. Happy mothers day to all ma.. mak.. Maare.. N mati all 0ver the w0rld..



⊙ Croatian panggil mak diaorg 'mati'.. Agaknya diaorg wish kat mak dia0rg.. 'happy matiday' la k0t.. :p

8 whooperz:

larra said...

whoopz..akak doakan kesejahteraan whoopz dan mak whoopz..amen..besar pahalanya menjaga ibu..sedih betul akak membacanya..

Whoopz said...

Ni mesti sedih tang her0in xde kaki tu kan? Heheh.. Thanxs.. :)

..nOj.. said...

tukar la kaler font ko neh. buntang bijik mata aku nk baca. hampeh tul

Whoopz said...

Hahah.. Baru la terbukak sket biji mata jah.. Aku tukar kaler pepel ek? Hahah.. :p

Ms. Shy said...

Hi Whoopz.
Thnx la sebab sudi singgah blogku ;)

Sedih aku baca cerita ko..

Aku pun datang kesedaran untuk jaga mak aku dgn lebih baik lepas ayah aku meninggal.

Tapi aku kagum, pasal ko sanggup nak jaga mak ko. Allah saje yang boleh balas segala kudrat yang ko dah curahkan untuk jaga mak ko.
Be strong bro!

::Everything happened for a reason::

Whoopz said...

Yeap.. Totally agreed.. Everythin happened 4 a reas0n.. I Thank g0d for 'all this'

Noor said...

u rawk!

Whoopz said...

U pun rawk gak cikgu..