BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Followers

Thursday, May 06, 2010

Pijak elektrik..



Paham? X paham? Sini gwa nak xplain.. Keta 0r 0rg tu pijak atas plate tuh.. Then menghasilkan tenaga elektrik..
WaAa.. Ini sudah bgs.. Kalau menda yg mcm gini dipanggil 'pizoeelectricity'
Pijak² je dah dpt bekalan elektrik.. Bleh menjimatkan letrik.. N sgt2 mesra alam.. Xyah la nak jana nuclear bagai nak menghasilkan elektrik..
Td gwa tgk kat tv pasal POWERleap neh.. Inventor dia ckp kalau pijak atas plate ni selama 10minit bleh menjana 3000 watt tenaga elektrik.. Jumlah tenaga tu dpt menghidupkan 40 biji komputer..
Kagum gwa ngan inventor neh..
Juz imagine kalau plate ni diletak ditengah jalanraya yg sesak.. Yg ribu² kenderaan lalu tiap hari..
U do the math la.. Mesti ribu² juta tenaga dpt dihasilkan.. 'bye² TNB' Hahah..
Ni satu lg inventi0n dr POWERleap neh..



Ni baju yg bleh menghasilkan elektrik.. Bleh la charge henp0n dlm poket k0t.. Jgn kena 'sh0ck karen' dah la.. Hahaha

Ni c0 f0under POWERleap.. Bertanggungjawab mencipta menda yg amat sgt berguna ni..

Big idea for a small planet




Elizabeth Redmond

~Make this 3rd r0ck fr0m the sun a better place to live~

Re-use n recycled..

N0te : wh0opz recycled his age..
He's a recycled teenager.. Har har har.. :p

2 whooperz:

Kapten said...

uit
x payah ler kita bazir petrol nak jana letrik mcm ni




Latest: Kisah Budak Nak Cepat Matang

klatecelop said...

boh.. bila mua kasi ilang itu liplap liplap daaa...