BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Followers

Monday, November 08, 2010

Kekadang x rawks jugak..

Dato zaid ibrahim meletak semua jawatan dlm PKR..

Gwa x rase papepun.. X ambil port sgt pasal politik ni..

Pencen pesara dibayar awal sempena raya qurban..

Bgs la.. (X rasa pape gak)

Dem! Mana perasaan gwa? Gwa dah xde rasa ke?

Ada... Td ada perasaan gwa.. Tersentuh gwa ngan pengorbanan tristan.. Who da hell is he?
Ada la.. Haha.. Korang² memang x sempat kot nak kenal² ngan mamat ni.. Iye la kan.. Korang keje.. Blk pukul 4.. Pukul 5.. Memang x sempat nak kenal.. Dia ada time 3pm to 4pm je..

Ape yg tristan dah buat? Dia bwk keta laju².. Bukak seatbelt dia.. Tutup mata dia dgn tgn.. Then dia langgar lori.. Lori mati.. Tristan mati..

Kesian tristan.. Kata² akhir tristan kat jodi (awek yg x brape nakkan dia) 'kau xkan jauh dr mataku'

Jodi.. Cantik.. Secantik maria ozawa.. Molek budi pekertinya.. Menantu idaman mak gwa mentua.. Tp nasibnya sentiasa malang.. Mula² amnesia.. Pastu dpt tahu plak yg dia ada kanser mata.. Kesian jugak kat jodi.. Jodi tangkap jiwang karat gile babish kat cholo.. Tp masa dia amnesia, tristan jumpa dia.. Tristan yg terpukau ngan kecantikan jodi trus kata kat jodi yg dia lah bf jodi.. Jodi percaya je.. Nak jd cerita.. 1 hari jodi sembuh dr amnesia.. Dan dia bertemu semula ngan chenta hati dia yg sebenar.. Cholo..

Cholo.. Bisnesman berjaya.. Kaya raya.. Bawak porsche magnum 4x4..

Setelah jodi kembali bersama ngan cholo.. Tristan kecewa.. Tp dia sdr yg cholo lg berhak.. Dia pasrah.. Sdg tengah jodi n cholo happy² bersama.. Kanser mata jodi bertambah buruk.. Jodi hampir buta.. Kerana x sanggup mengecewakan cholo.. Jodi kembali kepada tristan.. Tristan terkejut dgn kehadiran jodi dlm hdpnya semula.. Dia confused! Tp dia tetap menerima perempuan yg dicintainya tu.. Suatu hari tristan terperasan yg jodi ni sudah semakin x nampak.. Akhirnya jodi menceritakan semua pasal penyakitnya kpd tristan.. Tristan sedikit kecewa.. Jodi xlah betol² kembali kepadanya.. Jodi buat semua tu kerana jodi terlalu sayangkan cholo.. Tp kerana cintanya kepada jodi.. Dia x sanggup melihat jodi keseorangan dlm keadaan jodi mcm tu.. Dia cuba menjaga jodi sebaik mungkin.. Keadaan jodi semakin teruk.. Dia completely blind.. Tristan cuba mencari jalan mcm mana nak membiayai kos perubatan jodi.. Tristan terpaksa merompak.. Malangnya tristan tertangkap.. Kebetulan masa tristan kena tangkap cholo berada ditempat kejadian.. Dia sempat memberitahu cholo yg jodi da buta dan berada dirumahnya.. Cholo pergi mendapatkan jodi.. Dia kembali bersama jodi.. Suasana sgt sedih masa pertemuan smula antara jodi ngan cholo.. Cholo mintak bantuan mak dia utk menampung kos perubatan jodi.. (Masa ni cholo da miskin.. Dia dibuang oleh keluarga kerana tak nak kahwin ngan pilihan mak dia) mak cholo bersetuju.. Kerana mak cholo dah x sanggup berpisah ngan cholo..

Tp malangnya.. Duit x dpt membeli sepasang mata.. kena tunggu penderma baru boleh menjalankan pembedahan terhadap jodi.. Cholo mendesak doctor supaya mengambil matanya untuk diberikan kepada jodi.. Tp doc ckp x bleh.. Penderma mata kena mati dulu.. Cholo kecewa.. X tau nak buat mcm mana dah..

Tristan yg keluar dr penjara dpt tau tentang keadaan jodi yg semakin serius.. Tristan senyap2 jumpa doctor.. Dia mendaftarkan dirinya sebagai penderma mata.. Dia keluar dr hospital jumpa ayah dia.. Mintak maaf lebih kurang then terus bwk keta.. Maka terjadilah peristiwa kat atas td.. Tristan mati.. Lori mati..

Tristan mengorbankan dirinya untuk menyelamatkan jodi.. Matanya akan tetap bersama jodi.. Kata²nya

'kau (jodi) xkan jauh dari mataku'

Menjadi kenyataan... Tristan menjadi korban cintanya sendiri.. Nanti apabila cholo melihat ke dalam mata jodi, dia akan tau betapa dalamnya cinta tristan kepada jodi..

Pergh! Memang x rawks dah gwa rasa skrg ni.. Penat type panjang² mcm gini.. Ni taip guna henpon ni wei.. Mcm nak tercabut ibu jari kiri gwa.. (Gwa lefthanded) ibu jari kanan kekadang je dtg membantu.. Xleh harap punya ibu jari kanan.. Kejung je.. Segan² nak membantu 'sedara kiri' dia..

Meh gwa kenalkan ngan watak² dlm cerita kat atas..

Tristan



Cholo




N awek gwa .. Rhian ramos.. aka jodi..
*click kat awek gwa untuk kenal² ngan awek gwa.. Hinshh..

Semenya berlakon dlm cite yg gwa sangka pada mulanya ada kena mengena ngan lagu rock legend led zeppelin.. Tp hampeh.. Jiwang rupenya...




tv3 monday to thursday.. 3 - 4 pm.. Hahah..

4 whooperz:

iamnerves said...

gile semangat lu bro taip panjang2...
haha..

adrinaqamarina said...

la stairway to heaven ke sayangs? hahah. orang tauuuuuuu je cerita ne

ouh lepas eliza dushku, heroin ne pulak eh? geget kang. :P

Redbloodsnow said...

ASAL KO TAROK PIC CHOLO TUH MELEBAR GITU. KURANG KEENSEMAN BELIAU TAUK...HAHAHA :P

aLya said...

untungnye jadi jodi kan :-)