BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Followers

Thursday, October 14, 2010

Wajalution!

Akhirnya waja ber 'evolusi' jugak.. Kena jugak waja meng'evolusi'kan dirinya.. Nak jugak setanding kereta² jepun dlm market skrg..

Kalau x silap gwa harga model proton yg baru ni $79 888! Memang berbaloi ar.. Skrg kalau nak beli vios or honda city 3rd generati0n tu dah bleh ar pertimbangkan proton model baru ni.. Rasanya harga proton ni pun lebih murah kot.. Kereta pun not bad.. Ada ala² lancer gt or lancer evo X! Bukan evo tak eyh.. Evo 10! :p

Dulu masa gwa keje ngan DRB HICOM sempat la gwa tengok 2 biji evo 4 kat R&D untuk dijadikan 'role model' kepada pengeluaran kereta terbaru proton.. Lps tu projek tu senyap je.. Rupanya skrg diaorg trus tiru model mitsubishi yg paling latest..

Papepun tahniah ar kat Dato Syed Zainal.. (My X-boss ni)
Sejak dia j0in pr0t0n, pr0t0n da semakin stabil.. Keep up the g0od work boss.. Nanti2 gwa nak keje blk ngan boss bleh? Lu jgn lupa janji lu boss.. Hahah..
Masa dia jd c.e.o kat company gwa keje dulu, masa last day dia pernah kata

'awk ckp je yg awk dtg dr Dot dot dot.. Sy mesti ambik awk keje'

Hahah.. Da mengarut ke laut dah..
Papepun Tuan Syed memang rawks arh.. Eyh! Terbodek lg.. Sorry..
Meh layan gambar² yg gwa mintak dr g0ogle..










Gambar kat atas tu dipercayai wajalution! Pengganti bagi model WAJA..
Atau lebih dikenali ngan nama



PROTON INSPIRA


Ni gambar lg..





Inspira? Hurm..
Inspire?
Honda inspire??

Argh! Lantak.. Ni gambar honda inspire..
Model lama ni..






ErR.. Kalau gambar tu besar.. Mintak mahap la eyh.. X sempat gwa nak codingkan jadik kecik.. View via operamini gwa ni okay je.. Heheh..

23 whooperz:

Mimie.Candy Cane said...

memang smart...syabas proton..

soffea said...

waaaaa!! cantik giler inspira nie. dah la merah nye lagi menyala.. tapi lambat sgt die kuar.. i baru beli persona elegance merah.. huhu~

Whoopz said...

Memang smart.. Buang engine dia tukar ngan engine evo.. Lg ar smart.. Hahah

Whoopz said...

Soffea : rugi ar.. Dah x lama dah.. Malam ni launching kalau tak silap gwa

wer9740 said...

rm70k lebih...baik aku beli merch second,boleh masuk evo ke?...hahaha

crazy_labelle said...

1.8 Manual (RM79,999)
haha.. walopon die c segment car or bla3... tp mahal kot utk dijual di negara sendiri... kalo imported berbaloi la sbb campo2 high taxes...

lgpon there’s always a different between panasonic and pensonic...

Whoopz said...

Wer : merc masuk engine supra 1jz single turbo ar bro.. Engine murah.. Sparepart pun murah.. Tp power.. Suruh 'ah san' bikin.. Hahah..

Crazy labelle : mayb harga dia kena kasi turun lg kot.. Nanti la gwa bawa perkara ni ke kabinet dapur dulu.. Hahah.. Xde plak button like kat k0men.. Kalau ada gwa dah like k0men lu tu.. Nice perspective..

AyuZ DeathWisH said...

kat malaysia je kot bawak~
bkn ley laju mane pon~

Yui_Wani said...

Saya nak Nissan Skyline!

Whoopz said...

Ayuz : malaysia dah byk highway.. Bleh je nak laju.. Tp jgn susahkan org laen dah la..

Yui : sky is the limit! Skyline memang mantap! R34 RAWKS!

Umie Nadhirah said...

X best..Umie lg ska aeroplane.

Fida Ghazi said...

Lawa la jugak waja baru ni..

Itu hari nampak atas federal hiwey kete tengah test..rasa mcm proton.. sebab tampal2 kan.. lampu belakang ala2 lancer jugak.. lagi lawa.. tapi macam suv. Proton nak keluar suv ke? tapi sumpah lawa.

Aku kereta ape pon tak kisah..asalkan.. Euro NCAP dia lebih dari 3 bintang.

Fida Ghazi said...

oh ye ye.. tekan butang 'like' juga untuk komen crazy_labelle.

teddyuna said...

smart tpi nmpk oldscool sikit..

Whoopz said...

Umie : erR.. Aeroplane x masuk dlm ini cerita la am0i.. :p

Whoopz said...

Fidagazi : ko mesti dah serik pasal xcident dulu tu kan?
Keta lawa kalau x selamat x guna gak kan?


Una : oldskul? Gwa ske oldskul.. Muscle car! V8 rawks!

Bukan Gadis Comel said...

agak2 duit biasiswa aku ni cukup tak beli keta hah?

Whoopz said...

Bukan gadis comel : kalau cukup pun jgn beli.. :p

aLya said...

dr pestaim tgk kete nie..
xjatuh cnta agie..mane la slack kete nie..hahaha

Whoopz said...

Alya : kete ni sporty sket.. Mcm x sesuai je ngan pempuan feminin.. :)

aleen aiden said...

lu keje kat mane dulu?wa nak ckp jugakla wa dari dot dot dot,kot2 bley dpt tros jadik asistant bos lu tuh.wi3

Whoopz said...

Aleen : ckp je dr dot dot dot! Hahah...

aLya said...

hahaha..feminin la sgat..
tp seyes la..xbkenan di atie agie..ngeee