BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Followers

Sunday, October 10, 2010

Nak sedap masak sendiri ar..





Ni semalam punya menu.. Nak post semalam rasa mcm malu² la plak.. Gwa ni memang pemalu orangnya.. Semalam big bos request nak makan t0myam.. Katanya makan kat phuket itu ari tu x best.. Katanya lagi yg gwa masak lg best.. Eleh.. Ayat nak beli jiwa la tu.. Heheh..

Tapi pasal dah memang keje gwa masak kat rumah, so gwa dgn rela hati siapkan request big bos gwa.. Gwa kalau bab nak masak t0myam ni memang gwa ske.. Campak2 je.. X cerewet.. Mcm 2 ari lepas mak gwa request nak makan masak lemak pucuk ubi + ikan masin, sgt la leceh.. Nak kopek kelapa, mesin kelapa pastu perah santan lg..
Rebus pucuk ubi.. Byk keje..
Malas la gwa nak cite mcm mana nak masak t0myam neh.. Tentu k0rang² kat luar sana lagi terer masak dr gwa..

~ daging ada lg dlm fridge.. Esok rasanya nak masak rendang arh..

17 whooperz:

Mimie.Candy Cane said...

terer gila lu masak...gua nak request buleeeehhhh?

Whoopz said...

Mimie : mana ada terer.. Gwa g0ogle je.. Nak request bleh je.. :p

nurul huda said...

nak jugak! T0myam my fav!

aLya said...

uish..nie memg terer nie..
da masak tomyah..huhu
nnt leh la bg taw care2 nk masak die..
nk balik terai..hehe

Whoopz said...

Huda : t0nsil bengkak xleh makan t0myam.. Gwa punya t0myam xtra pedas.. Heheh..

Alya : segan ar.. Tanya kat en g0ogle.. Dia mesti tau.. Heheh.. :p

~qiFFara~ said...

cm sedap je tu~~

wer9740 said...

bagus klu buat menantu ni...siapalah gerangan wanita yg akan meminang oak ni...ekekekekeek..

nanti klu koi balik kuantan.tak payah gi zam2 lagi...koi dah beli broadband...lepak kat mana2 kedai kopi je...tapi koi sekarang tgh bz keja...susah nak balik dah...

crazy_labelle said...

pergh... hebat seyh... nak ngorat bole? haha... ke nak wa anta rombongan meminang trus....

adrinaqamarina said...

suke tomyam! eh nak masak rendang jugak? cepat3.

dah macam blog masakan dah pon:)

Umie Nadhirah said...

Masakkan Umie western food ? HAHA.

Whoopz said...

Qiffara : rasa dulu baru tau sdp ke x.. :p

Wer : hahah.. Koi nunggu je org meminang.. Sape2 pun x kisah la.. Ada broadband kte ngeteh rumah koi je la.. Hahah

Crazy labelle : gwa sangsi ngan jantina lu ni.. Sahkan dulu jantina lu baru ng0rat gwa k.. Hahah.. :p

Whoopz said...

Qamarina : aiyork! Lps ni x post entry pasal masak2 dah.. :p

Umie : western? G mcd! Heheh..

eiffel said...

untung nyer sapa jd bini lu... :P

Whoopz said...

eiffel : hahaha... malang kot... :p

crazy_labelle said...

haha... wa piyed tiap2 bulan... so pompuan la kot...

Whoopz said...

O0o.. Piyed eyh? Sila la ng0rat gwa.. Hahahah.. :p

teddyuna said...

lelaki pandai masak una suke.. hehe ni yg nak suruh bf belajar masak ni