BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Followers

Friday, April 30, 2010

Evo X!







Evo Seploh.. Hebat keta neh.. Berdegup kencang jantung gwa everytime bertentang mata ngan evo neh.. PDRM pun guna evo ni skrg.. Baru la standard.. X pasti plak berapa bijik evo yg PDRM ada skrg..
Berapa la kosnya ek? Mesti byk kot..
X larat ar 'evo² jadian' yg ada kat jalanraya malaysia skrg.. Mayb tu la sebabnya Polis guna evo ni kot.. Nak kejo kete² laju kat malaysia ni..
Dgn engine 4 cylinder Mivec4, 2.0 turb0 charged rasanya susah lg k0t nak kejar keta² jadian kat malaysia neh..
C0ntohnya wira.. Antara keta yg plg digemari utk m0difikasi..
Selalunya diaorg akn tukar engine yg standard tu ke engine 1.8 gsr turbo.. Atau skrg yg paling popular engine 4g63t.. 2.0 turbo A.k.a engine evo3..
Dah masuk engine ni diaorg x stop kat situ je.. Kuasa engine akan dipertingkatkan semaksimum mungkin..
Yg plg radikal bleh sampai ke 2.4.. (Evo 10 2.0 je) Horsepower leh sampai 500..
So.. Mcm mana la evo 10 polis tu nak kejo keta² jadian neh?
Dah la base wira ni ringan.. Ngan kuasa engine yg mcm gtu ngan selambanya diaorg leh 'hai² .. Bye² .. Kan' evo 10 tu..
Kalau la kerajaan wat budget untuk taruk kamera² dlm keta polis kan bgs sebelum diaorg beli evo ten neh..
Kalau jadi kes mcm Bdk umur 15 tahun yg kena tembak tu kan senang nak xplain.. Semuanya ada terakam dlm camera.. Bila dlm berita kat tv td ckp yg diaorg xde budget untuk menda² mcm gini, aku rasa agak kecewa.. Kerana menda ni dah dicadangkan 4 tahun dulu..

Al fatihah utk arwah yg ditembak..

Mayb keta polis pun kena m0dified gak k0t.. Ni gambor prototype evo eleven..




Ada bran?
Hahah..

2 whooperz:

DaHLia said...

lepas ni sure pasang CCTV kat kete peronda tuu..

dan makin banyaklah rakyat kena bayar :)

Whoopz said...

Hahah.. Sendiri maw ingat ar.. :)