BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Followers

Thursday, April 15, 2010

Breakfast..




Ni breakfast aku ari ni.. Nasi lauk rendang ayam.. Heavy.. Mcm mkn tengah ari.. Mak pula aku belikan nasi lauk ayam masak kicap..
Memang jarang sgt aku masak pagi2.. Kekadang je.. Kalau 'big b0ss' nak makan mee or nasik goreng br la aku masak..
Skrg selera mak makin bertambah.. Kejenya nak makan je.. Mcm2 dia 0rder kat aku.. Kekadang dah tgh malam pun 0rder nasik goreng lg.. Aku turut je.. Kekadang teringat kat arwah nenek aku.. Aku penah jaga nenek aku dulu.. Pukul 2 pagi dia mintak nasi.. Walaupun dia dah mkn, tp dia ckp dia x mkn.. Arwah da nyanyuk.. Dia lupa.. Ada yg kata bukan dia yg mkn.. 'ada benda laen' yg mkn.. Ingat lg masa aku suap dia mkn pukul 2 pg tu.. Ngan selamba dia bleh ckp

Nenek : 'yg ternganga kat sebelah tu x suap ke?'

Aku : 'apanya tok.. Mana ada sesapa pun.. Kita 2 0rg je ni kan?'

Nenek : 'ni sebelah aku ni'

Naek bulu roma aku.. Air muka atok aku serius.. Mcm betol2 menda tu ada sebelah dia..

Aku : 'bior la tok.. Tok mkn la dulu..'

Nenek : 'bagi la dia dulu.. Bla.. Bla.. Bla..'

Atok aku da start bebel.. Aku suap je dia mkn..

Betol ke ada 'benda laen' yg mkn? Ada ke? Ntah le.. Tp kekadang hairan ngan keadaan yg mcm gitu arwah leh mkn byk2..
Mintak2 le kalau betol la 'menda tu' memang ada.. 'Dia' x add mak aku as friend..
Aku bukannya reti jampi2 neh..
Apepun, aku kena la kuat.. Bec0z im a man of the house n0w..





Entry pasal breakfast pun ngeri.. Ishk.. Kena stop posting2 mcm gini..

2 whooperz:

larra said...

hheheh..mende camtu memang wujud..kitorang nyer family masih ade yg kene..kalo ade la..elok remove..pi la jumpe ngan perawat perubatan islam..yg bab nyanyuk tu..susah nak komen.kdg org nyanyuk ni kan dia ckp bukan2 kan..hehheheh

Whoopz said...

Yea la.. Skali tu penah sy nampak mak ada 2.. Kena g berubat ni..