BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Followers

Monday, June 27, 2011

seminggu yg macam-macam..

salam..

Mcm mana lu org punya weekend? Happy? Sedih? Marah? X puas ati? Rilex ar.. Hdp memang mcm tu.. Mcm memasak gak.. Kena ada memacam rasa baru best.. Jgn terlebih rasa sudah.. X rawks.. Semalam (ahad) semua adik beradik balik.. Anak2 sedara semua ada.. Except yg study jauh2 tu je yg xde.. Halaman rumah sendat ngan kenderaan adk beradik n anak sedara... Mcm ada kenduri.. Ada gak jiran2 tanya.. Mak x sht ke? Biasanya kalau big bos gwa x sht memang mcm gitu la gayanya.. Semua yg berkaitan akan blk menjenguk big boss mem! Mak gwa nak dikatakan sht x jugak.. Jalan pun slow jek.. Xde la laju mcm gwa.. Tp still boleh jalan.. Alhamdullillah.. Sejak gwa bwk dia pegi therapy elektrik tu dia kata ringan sket dia nak berjalan.. Dia therapy, gwa pun therapy gak.. Walaupun menyampah mendengar org yg handle therapy tu kasi ceramah, gwa tahan je telinga gwa.. Big bos suka, gwa pun kena la suka..
Biasanya lepas therapy big bos gwa akan suggest tempat2 yg dia nak pegi.. Gwa sebagai driver kena la ikut ckp bos.. Gwa tau dia bosan duk rumah.. Mcm gwa xpe ar.. Erti bosan tu xpenah ada dah dlm kamus hidup gwa.. Janji 'meksis' ada line je.. Heheh.. Maka berkawan la gwa ngan kawan2 alam maya gwa.. Tima kasih kawan2 alam maya.. U kn0w who u r.. :)
last week gwa pegi rumah kak l0ng gwa.. Makan nasik, rehat2 kat umah dia.. Aman je rasa.. Nak air gwa jeritkan je kat anak sedara gwa.. Kalau kat rumah xdpt la.. Pape semua mesti buat sendiri.. Nak harapkan 'org rumah' xde.. Gwa ar org rumah.. Gwa la handle rumah..
Tengah syok gwa rehat2 kat rumah kak l0ng gwa.. Tiba2 dpt call dr balai polis kuantan..

En polis : 'en ni pembeli kereta bernumber *censored* ?

Gwa : yeap.. Ada apa masalah?

En polis : boleh encik bwk kereta tu ke balai polis kuantan skrg?

Gwa : x bleh.. Gwa.. Eh! Saya kat rumah kakak saya kat gambang..

*ske ati gwa je ckp xbleh.. Hahah..

En polis : kalau mcm tu, kasi alamat rumah kakak en.. Saya akan hantar anggota sy ke rumah kakak encik skrg..

Gwa pun kasi la alamat.. -+ 30 jam kemudian polis pun dtg.. 3 org.. Unit jenayah komersil.. Diaorg tunjuk surat kat gwa..
Damn! Kereta yg gwa beli tu ada repot curi.. Encik2 polis mengarahkan gwa bwk kereta tu ke balai.. Gwa pun bwk kereta ke balai.. Call mamat india yg jual keta tu.. Dia xnak dtg.. Katanya ada salah paham sket je pasal keta tu.. Gwa dah start nak naek hangin dah.. X sempat gwa nak marah mamat tu, en polis panggil gwa utk disoal siasat.. Gwa pun cerita la apa yg betol.. Kemudian gwa ngan beberapa org en polis pergi ke rumah mamat yg jual keta tu.. Angkut mamat tu pergi balai.. Kat balai, mamat tu cerita dia punya part plak.. Rupanya keta tu telah direpot curi oleh husband owner.. Diaorg gaduh lakibini.. Bila dah berbaik semula diaorg x tarik semula repot curi tu.. Lupa kot.. Hampeh.. Menyusahkan gwa n mamat tu je.. Mamat tu pun x check dulu ngan polis status keta tu.. Gwa pun x check.. Bila runner yg nak tukar nama kat jpj baru la tau yg keta tu ada masalah.. Sementara nak dpt pengesahan dari owner yg duk kat puchong tu, sempat la mamat india tu bercuti dlm lokap 2 malam.. Keta pun tersadai kat balai 2 hari..
Bila semua dah settle gwa pegi rumah mamat india tu.. Ambik kereta.. Kalau nak ikotkan hati gwa, gwa x nak dah kereta tu.. Gwa juz nak duit gwa balik.. Tp kesian la plak, dia cari makan.. Lagipun bukan salah dia sepenuhnya.. + dia kena lokap 2 hari.. Kesian..
Sampai kat rumah mamat india tu gwa tgk ramai gak org yg menunggu kedatangan gwa.. Cuak gak gwa.. Nak pukul gwa ke hape.. Tp gwa ada la bwk escort.. Kuantan gangster.. Bukan 'ayahanda' dan bukan jugak 'abang long'.. Juz pure gangster.. Heheh.. Setelah borak2, mintak mahap bagai kereta gwa bwk balik.. Org2 yg ramai kat rumah mamat tu rupanya kawan2 mamat tu yang dtg utk melawat mamat tu yg baru keluar lokap..

PheewWw! Setel satu masalah... Ada satu lagi yg belum settle.. Yg membuat jiwa gwa bengkak dari hari ke hari.. Gwa rasa kalau gwa jumpa minah yg buat masalah ni memang gwa luku je dahi dia tu.. Tau luku ape? X tau g tanya kawan2 yg tau..
Kalau sket2 gwa halalkan je.. Tp kalau dah lebih 5 angka gwa kena la ambik serious.. Kalau gwa report kes ni.. Senang2 je lu dpt percutian free ke lokap minah weyh..
Nak gunakan kekerasan mcm x sesuai.. Lu pempuan.. Kalau jantan dah lama gwa siat2kan kulit lu tuh.. Gwa kasi dia masa lg seminggu.. X dpt settle gak, lu kedalam! Dah lama sgt gwa kasi tempoh..
contract tu akan gwa serahkan pada en polis..
Sekian kisah seminggu gwa yg meleret ntah pape..

* hdp tanpa masalah x rawks.. Heheh.. Ujian je ni.. Xde papelah.. Gwa kan rawks! InsyaAllah.. Semuanya akan settle..

17 whooperz:

marina anakcikbob said...

sapa yang mengepaw ko sampai 5 angka? aku nak ngepaw setarbak pong xdapat2..

LiErOSe~QiEmi said...

tak baek luke orang pempuan, ko masuk minang je dia terus, duit hantaran kira hangus pasal dia tak bayar duit ko, ok tak?? hahahh

Fida Ghazi said...

kereta yang kaler merah tu ke sam?

aku setuju dengan pengkomen ke2.

Whoopz said...

marina : nanti gwa sms nama n no ic dia kat lu.. :)

@LiErOSe~QiEmi : xnak la pempuan mcm tu.. Belit2 mcm ular.. Haha

fida : xlah.. Kete laen..
Gwa x setuju ngan pengkomen kedua.. :p

EZAN IDMA said...

peh gwa gwa lak gn polis hahaha

Whoopz said...

ezan adma : hahah.. Gwa ter.. Gwa..

HEROICzero said...

hahahahaha. pengalaman ni la yg best, dude !

nampak mcm apa lu ckp, rawks ?

keh3x

Whoopz said...

hero : gwa memang ske pengalaman mcm ni.. Suka je gwa rasa nak terajang org tu

marina anakcikbob said...

sy bantah pengkomen ke2..
tah2 bukan wups sorg terkena.
tah2 beribu2 lemon lagi lelaki kena.
kawen dengan wups, wups yg kena nanti.
ai disagree!

eceh.. feeling2 perbahasan peringkat daerah pulop..

Whoopz said...

marina : bantahan diterima

aleen aiden said...

wow!nombor meksis lu ape?hahah

Whoopz said...

alien : nombor maxis gwa? 01maxis 666maxis maxis maxis maxis.. :)

Alexandriana Alia said...

haih, mmg macam2 hal. hehehe

minggu lepas minggu yang agak baik for me sebab takde masalah macam apa yg ang hadap. hehe

Whoopz said...

Alexandriana : g0od for u cik Alexandriana.. :)

aleen aiden said...

eh sengal,name wa alin okeh.bukan alien!!!!!kuang hajorla...hahah

aleen aiden said...

eh sengal,name wa alin okeh.bukan alien!!!!!kuang hajorla...hahah

Whoopz said...

budak alien yg ngaku bukan alien : baik lu ngaku je la yg lu tu alien.. Hahahah..