BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Followers

Friday, June 17, 2011

Din steel

dah lama gwa kenal din, dari kecik.. Dari zaman sekolah rendah... Kecik je orgnya.. Gwa ingat lg masa sekolah rendah dulu.. Gwa ngan din kena jadi model dpn perhimpunan mingguan.. Masa tu gwa darjah 6.. Gwa ngan din jadi model seluar.. (pattern seluar yg x dibenarkan pakai kat sekolah) Mula2 bangga la jugak duk dpn perhimpunan tu.. Sebaris ngan cikgu.. Ngan pengetua.. Jarang2 nak dpt posisi yg mcm tu.. Heheh..
Tapi.. Pada akhir perhimpunan tu gwa ngan din kena rotan.. 2 das sorang kat bontot.. Masing2 control macho.. Mana bleh tunjuk muka sakit dpn aweks kat perhimpunan tu.. Rosak la imej gengster sekolah.. Hahah.. Masih terasa ngilu bontot kalau gwa bayangkan libasan cikgu disiplin pd hari tu..

Kenangan.. Lepas sekolah gwa ngan din terpisah.. Dia ngan hdp dia, gwa ngan hidup gwa.. Setelah berbelas tahun gwa x jumpa din, 2 tahun lps gwa berjumpa lg ngan din.. Din jd ahli tetap ngeteh ngan gwa.. Din kini dah berjaya.. Ada c0mpany sendiri.. Gwa salute ngan din.. Ada pekerja.. Din skrg dah jd bos.. Din x pernah kedekut.. Kalau ada projek kecik2 x pernah dia lupa nak sub kat kawan2.. Kalau ngeteh tu manjang la din yg bayar.. Din x kisah.. Kawan2 din lg la x kisah.. Hahaha..

Satu hari din tetiba hilang.. Ngeteh x j0in dah.. Sms x reply.. Gwa biarkan je.. Mayb din sibuk ngan projek2 dia.. Satu malam din text gwa..

'yamchaa'

din kalau ajak gwa ngeteh mcm gitu ar text dia.. Gwa pun pergi la kat port biasa kitaorg ngeteh.. Malam tu din lain dr biasa.. Muka pucat x bermaya.. Cengkung.. Terkejut gwa tgk keadaan member gwa tu.. Din kini skt.. Boleh tahan serius gak skt din.. Din ada batu karang dalam hati.. Byk.. Ishk.. Jarang2 org ada penyakit ni.. Since malam tu mcm2 gwa cadangkan kat din utk sembuhkan penyakit dia tu..(gwa search kat google je) Daun, pil, bomoh kat melaka.. Semua dia cuba.. Tp hasil x-ray tetap menunjukkan batu karang tu masih byk terkumpul dlm hati din..
Doctor xde pilihan lain.. Sebahagian besar dari hati din terpaksa dibuang...
Hari ni, lebih kurang pukul 2 tadi, din dioperate kat hospital selayang.. Masa gwa menulis entry ni, gwa masih x tau mcm mana keadaan din.. Gwa harap semuanya berjalan lancar.. InsyaAllah..

Kata din pada gwa pd malam kitaorg ngeteh...

'bro.. Nanti kalau doc dah keluarkan ati gwa, gwa jadi xde perasaan ke?'

hahah.. Lu buat lawak la bro.. Lu sembuh cpt2 bro.. Nanti kite ngeteh, gwa nak test lu ada perasaan lg ke x...
Ni din..






Din tanya ngape gwa snap gambar dia.. Gwa ckp

'nak wat kenangan.. Manalah tau kot2 lu x sdrkan diri terus lps operati0n tu nanti'

Gwa gurau din.. Kitaorg memang selalu gurau kejam2 mcm tu..


*nape din steel? Bisnes din berkaitan ngan besi.. Heheh..

15 whooperz:

marina anakcikbob said...

sedihnya..
aku doakan din steel selamat dlm sejeri n hidup macam biasa. aminn..

Whoopz said...

amin.. Tima kasih..

aLya maNip said...

alya doakan yg terbaik utk kwan whoopz tu..insyaALLAH.. :)

Whoopz said...

trima kasih cik alya..

...Minah BluR... said...

sdeyh weyh lok.. moge Din cepat sembuh Amin....tapi..ngeteh tu hape? huhu...

pasal segmen tu masih sempt lagi.. =)

Whoopz said...

minah blur : tima kaseh.. Ngeteh = lepak2 sambil minum kopi, teh dan yg sewaktu dgnnya.. :)

FarhanaDr said...

Kalau buang hati jadi takde hati. Hurmmm. Orang yang ada hati pun tapi macam tak ada hati je. So basically, it's not true. Huhu. :)

Hope Din is doing fine. Pray for the best for him. InsyaAllah. Take care too Mr. Whoopz. :)

HEROICzero said...

semoga sahabat kamu baik2 saja insyaAllah. Ameen.

EZAN IDMA said...

sian din. moge din cept sembuh

Whoopz said...

thanks doc.. Hero n ezan... :)

nurul huda said...

alamak kesian din ! tkpe Allah bagi ujian sebab Dia sayang kt din besi .. semoga din besi selamat sebelum dn selepas operation 2.. Amin

Whoopz said...

mekasih dik.. Din still dlm icu.. Harap2 dia cpt sembuh..

nurkaloi said...

wish din steel akn cepat smbuh
byak2kan berdoa tuk din steel yer bro...

Alexandriana Alia said...

OPss. cerita sedih rupanya.. semoga Din sembuh sediakala. Aminn

Whoopz said...

nurkaloi n alexandriana : thanxs.. :)