BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Followers

Thursday, August 04, 2011

Delica 4wd!

Pagi tadi gwa temankan kawan gwa pergi tgk van yg kitaorg minat.. Dia minat gwa pun minat.. Tp dua2 budget ciput.. Setelah kitaorg bincang ngan owner van tu, so kitaorg set time yg sesuai nak pegi 'melawat' van yg dah lama menjadi idaman gwa n kawan gwa tu.. Van lama.. Tahun 85! Tapi van sgt menggiurkan.. Kalau boleh memang la nak yg model baru sket.. Tp harga la plak yg menjadi penghalang, model L300 tahun 91' harga paling kurang RM25k.. Mana nak cekau duit.. Bukannya bleh loan pun.. Tahun lama sangat.. So gwa n kawan gwa deicide yg tahun 85 je yg termampu.. Model L200.. Abg yg nak jual van tu offer RM7K.. Berpatutan sangat dah.. Sampai je rumah owner van tu, kitaorg chit chat lebih kurang, then terus mintak kunci van.. Nak test.. X sabo rasanya nak bwk van tu.. Resultnya mengecewakan.. X power! X se 'gah' mcm yg dlm youtube gwa tgk smlm.. Dah le keadaan fizikal van yg agak teruk.. Semangat dah jd low..
Mitsubishi Delica L200 4wd










Agak mengecewakan.. Kena habis byk RM untuk mencapai tahap yg kitaorg nakkan.. At least kena ada 15k lg.. Baru la rawks van tu..
Masa kitaorg nak blk dr rumah abg tu, abg tu ada mengesyorkan kitaorg pegi tgk van yg sejibik mcm dia tu.. Tapi dah siap bikin.. Fully modified! Keterujaan kembali memuncak.. Start je kete terus menuju ke lokasi yg abg tu beritahu..
Sampai je lokasi yg dituju dah nampak dah van tu.. Damn! She so fuc*@%g hot! Berdebar-debar nengok van tu dari jauh.. Ganas giler arh..











Engine dah ditukar, nissan 2000cc turbo.. Body dah diangkat sket.. Tayar dah tukar tayar besar.. Sport rims.. Ada strut bar kat depan.. Ada winge! (Betol ke x gwa eja ni x tau ar.. Heheh) ada menatang tu senang.. Kalau lekat dalam lumpur, bleh guna benda tu je tarik van keluar..
Cuma kalernya je kot yg kena tukar.. Dalam kepala hotak gwa dah terbayang yg van tu kaler celoreng askar.. Mcm keta kebal tu.. Pergh! Memang mantap arh.. Tp syg.. X dpt jumpa owner td.. Jumpa van tu jer.. Mayb nex time kot...

8 whooperz:

adrinaqamarina said...

kalau yang tahun 91 tu, baru lah sama umo dengan rina. :P

Whoopz said...

rina : 91 eyh? Gwa ingat 85.. Heheh

EZAN IDMA said...

gwa nak van juga

aleen aiden said...

yg lu masing2 nak pancing van ni dah knape?lu orang nak buat bisnes angkut budak skolah ke ape gamaknye?hu3

izzana said...

van zaman bile ni? tapi bagi una kan.. alau bnda tu bruk mcm mne sklai pun kalau dh bnyk bjasa dgn kita una syg sgt :)

Whoopz said...

ezan : x sesuai ar ngan lu.. Heheh

alien : nak masuk hutan.. Mcm 4x4! Nak cari piring terbang lu.. Hahaha..ari piring terbang lu.. Hahaha..

Una : ini barang rare.. Susah nak dpt.. Dlm malaysia ada beberapa unit je..

larradanish said...

whoopz..rawks..gagah perkasa rupanya..ahkak suka...

Hanie_Dew said...

woa..minat yang sangat unik.