BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Followers

Wednesday, September 08, 2010

Doc cun, mak gwa n gwa

Dah dkt nak raya.. Anak² jiran sebelah rumah gwa semuanya dah berkumpul kat rumah.. Anak² mak gwa? Gwa je la yg ada wat masa ni.. Maybe jap² lg blk la kot.. Dem.. Nak raya byk keje nak kena buat.. Dlm rumah nak kemas.. Luar rumah nak kena kemas.. Nak ngecat lg... Urgh.. X larat weh.. Urat² dah bersimpul.. Mak pulak makin dkt nak raya makin x sht.. Sepanjang bulan pose ni dia asyik baring je.. Dah dkt nak berbuka baru gwa kejutkan dia.. Lepas berbuka kalau dia larat dia solat.. Kalau x dia baring semula.. Cuma waktu pagi je dia nampak sht sket.. Start dr tengah ari sampai ke malam baring je.. Pape yg dia nak makan waktu berbuka gwa usahakan la jugak masakkan..
Pagi tadi gwa bwk mak gwa pegi klinik.. Mcm yg gwa syak.. Darah dia naek lg.. 200++.. Tinggi gile.. Patot ar lately dia pening².. Doc kasi ubt untuk stabilkan darah mak gwa.. Lps makan ubt darah dia turun sket..
Mak kata arini doc baru yg check dia.. Cun katanya.. Mcm heroin hindustan.. Jarang2 mak gwa puji perempuan cantik dpn gwa.. Then masa tunggu mak gwa kat klinik tu sempat la gwa sekilas pandang kat doc yg cun tu.. Memang cun.. Tinggi lampai cutting mcm owner inibelogsaya.. Gwa tertunduk malu bila doc cun tu pandang gwa.. Hahahah..
Tp.. Ishk.. Doc! Napenya mak gwa xleh nak ckp mcm biasa bila dia mkn ubt lu ek doc? Lu kasi ubt ape? 2-3 perkataan pertama je yg gwa phm ape yg keluar dr mulut mak gwa.. Yg lain tu langsung xde 'maknanya' sebutan dia.. Sebelum ni ada gak la doc yg laen kasi ubt utk turunkan darah dia.. Tp xde plak effect mcm ni.. Ishk..
Esok kalau mak gwa still ckp x betol lg siap la lu doc.. Akan gwa soal lu bertekan tubi ngan soalan² bodoh gwa..
Sudahnya lepas berbuka ngan secawan nescafe td gwa bwk mak gwa g klinik swasta pulak.. Kali ni gwa masuk dlm bilik doc tu.. Perempuan.. Muda lg.. Mcm x percaya je yg dia ni doc.. Tp bila gwa serahkan ubt² yg mak gwa dpt dr klinik kerajaan td kat dia ngan selambanya dia bleh terangkan satu² pasal ubt² tu.. Sah lah dia tu doc.. Kata dia pasal mak gwa ckp x betol tu maybe side effect dr ubt yg mak gwa makan pg tadi kat klinik kerajaan tu.. Katanya xde pape.. Esok ok la.. Tp gwa risau.. X penah pun jadi mcm gini..
Nak x nak gwa terpaksa la tunggu esok.. Harap² mak ok la esok..
Arini mak gwa x mkn ape pun.... Xde m0od nak makan.. Mee rebus yg gwa letak tepi meja kecik kat katil dia x terusik pun.. Gwa paksa dia mkn.. Dia xnak gak.. At last gwa gak kena marah.. Abes tu mcm mana nak mkn ubat 'selepas makan' kalau x makan???
Esok mak gwa xleh pose lg.. Dia kena mkn ubt... Gwa taw dia berat sgt² nak 'tuang' pose.. Katanya x larat nak ganti.. Tp nak buat mcm mana.. Dah skt.. Bukan sengaja wat² sakit..
Esok harap² ada la akak n abg² gwa sampai... X ler gwa gelabah ke hulu ke hilir sorang² mcm arini..
Mak.. Lu.. Eh.. Lu pulak dah..
Mak.. Mak kena ok esok.. Raya da dkt.. X rawks ar raya ni kalau mak x okay..
Ape la yg gwa bebel neh.. Penat dah ibu jari gwa type entry ni.. Dah le 1 button nak kena tekan byk kali nak dptkan 1 huruf.. Bengkak ibu jari gwa kalau ari² type entry mcm ni.. Kena guna henp0n keypad 'QWERTY' kot.. Tp rasa mcm x logik je kan henpon guna keypad mcm tu? Xde maknanya.. Xkan samanya ngan keyboard pc or laptop.. Size does matter ayte? :p
Pekehal bebel pasal keypad pulak neh?
K ar.. The end is near n the end is here.. Babai..

Selamat ari raya.. \m/

10 whooperz:

fndrocka said...

pa pulak tak logiknya..henfon aku pakai qwerty.dah sebulan blogging guna qwerty...carilah satu!

adrinaqamarina said...

moga ur mum siha3 selalu oke! kalo anak3 dye ada dengan dye, mesti dye sihat dah nanti :)

dye tengah high blood pressure, so jangan buat dye susah ati. :)

raina said...

moga mak get well soon and u get back happy as before too...miss ya..

~fisha~ said...

moga sihat salu.. anda kemas la satu rumah, mesti beliau bumbira..hik3..:P

Fida Ghazi said...

Sabar ye Whoopz. InsyaAllah mak akan sembuh. Doa dan buat yang terbaik untuk dia.

Lagi satu catit nama2 ubat & kesannya. Senang untuk future reference.

Noor said...

semoga mak awak cepat sembuh
doa banyak2
kurangkan minum nescafe!

wer9740 said...

itu mak lu..bapak gua pula keta dia yg sakit..sakit sebab lama tak berjalan..dgr ceta dah habis rm1,500.plan nak balik selangor esok..gua tunggu kat temerloh aja...nampak gayanya gua tak raya kuantan lah tahun ni...adik gua pula ferrari enzo dia tak siap2 lagi...lu ckp kat dia skit suruh jual je...dah lah minyak mcm kita minum air sirap je dia telan...

aLya said...

hOpe ur mOm get well soon..
esk da raye..saLam leBaran..maAf zaHir n baTin..haVe a gReat aidiLfitri :-)

Whoopz said...

Selamat hari raya semua....... Maaf zahir & batin........

teddyuna said...

whoopz..;)

slmt hary raye gak
nk tnye qwerty tu ape?