BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Followers

Thursday, July 22, 2010

Pening lalat


Kalau korang rasa bosan tatau nak buat apa sama ade di rumah, office or sekolah ,  ni salah satu aktiviti  korang bley buat untuk kurangkan tension korang tu…

1.      Mula2…cari lalat, tibai bagi mampoih, tapi jangan sampai terpenyet…
2.      Ambik kertas, susun lalat2 yang mampoih tadi ikut kesukaan…
3.      Lukis apa patut menggunakan imaginasi/kepala otak bergeliga tu…
4.      Hasilnya…..tadaaaaa….. mcm kat bawah ni… kalau nak meriah lagi…boh lam frame….
5.      Bleh gak guna menatang lain…contohnya lipas, lipan, katak, belalang, kutu, riang2… nak besaq lagi..bleh guna kera, labi-labi, kambin biri2 ka….

Selamat mencuba!!!


hahahahaaaa..klu nak buatlah...tiada paksaan....

32 whooperz:

Noor said...

eee...lalat
geli2

hiro said...

gua nak tepuk2 palat...kah2.

Raina said...

sangat merapu ok?

tapi i loike perkataan mampoih di baris ke lima

hang sedaq dak hang tengah maen dengan bangkai? najis mutawasyitoh tuh!

ustazah babab satgi!!!

wer9740 said...

tu yg rama2 tu duk keraskan letak kat dinding umah tu kira lagu mana lak ustazah Raina..hehhehe..ada geli juga ke???

Raina said...

ala wer..nak cerita bab geli saja gheja dia..

pantang aku mengomen..

ada aku kata aku geli?

aku tak geli la dengan menatang

aku geli dengan jantan gatai teloq ja

hahahah :S

Umie Nadhirah said...

Sangat creatif
.
.
.
.
.
.
.

.
.
Menatang ape gak kite bleh buat camni erk?

Umie Nadhirah said...

Sudah link ur blog ^__^

Razman said...

wadefuk...cool gila sial...kreatif..

Raina said...

whoopz, aku copy masuk fb..mintak izin

~taniea~ said...

comel.. wahahahah

Zither said...

haha comelnya..lukisan :)

kreatif beno nih

Whoopz said...

N0or : geli or glee? :p

Hiro : sila tepuk palat sendiri.. Hahah

Raina : yea la ustajah.. X main dah.. :p

Wer : hahaha.. Gwa geli rama2..

Raina : hang ngan wer ni mcm ada chemistry je.. Hahah

Whoopz said...
This comment has been removed by the author.
Whoopz said...

Umie : mcm2.. Be creative.. Gwa ingat kalau wat ngan kerengga lagi sexy.. :)
Ok.. thanxs

Razman : memang c0ol br0..

Raina : permissi0n granted.. :)

Taniea : lu lg c0mel.. :)

Zither : tu bukan lukisan.. Lalat betol tu..

amalina sahaja said...

sangattt menarik :D

Whoopz said...

Amalina : try la buat.. Hahah

wer9740 said...

whoop klu geli rama2 boleh cuba lembu,kecil skit ayam hahaah
jgn gossip aku dgn raina tu takut.....lemas didaratan aku nanti hahaahahaa raina2x,telor ayam gatal juga ke?....hahahaaa

hiro said...

raiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii...sekian.

Whoopz said...

Wer : hahah.. Lu lemas atas darat gwa tol0ng.. Dlm air gwa x t0l0ng.. Haha


Hiro : :)

[z@ck] said...

geli.
=$

hellioz said...

gwa nk buat semut ah
spray laju2

pastu buat arca
oryte?

gyahahahah~

Whoopz said...

Zack : gwa x geli tp benci lalat..

Hellioz : gwa suggest lu guna kanta bro.. Semut kecik sgt..

~BUTfulsay~ said...

Whoopz: klu gwa, sah2 gune nyamuk jek sbb gwa benci nyamuk.. hahahah...

Whoopz said...

Butfulsay : nyamuk biasanya mati dlm keadaan ngeri.. Bodynya dlm keadaan mengerikan.
Susah nak crafting.. :p

wer9740 said...

guna ridsect lah bro...hhahaaaa..sure nyamuk mati dgn macho dan bergaya...

neesa_jun said...

ni lalat mati dah ni....

Whoopz said...

Wer : agak2 leh jual kat mudah.com x bro? Hahah..


Neesa : yup.. Da k.o kalau ok susah ar nak wat mcm dlm gambar tu.. :)

Raina said...

wer : lemas pakai tong oxigen la..chesh!

hiro : ya sayang...nak nenen ka?

larra said...

wah..macam macam aksi lalat ni yek..memang takde keje tui sape yg nyer idea ni hehhehe

aLya said...

uitt...geli kot...
abeh la pupus lalat lpas nie..hahaha

Yuki KumikO said...

gilak r~~
*0*
macho siot lalat2 tu~~haha

Queen M said...

hakhak..sgt lah COOL!
boley plak tampo lalat smpai byk mcm tu skali yek?hee :P