BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Followers

Monday, July 04, 2011

Smlm.. Lps breakfast 'big bos' ckp nak blk kampung.. Gwa angguk.. Then big bos ckp lg..

'masak la.. Msk byk2.. Kasi tau semua adk beradik.. Kite makan kat tepi pantai..'

Gwa dah x berapa nak hangguk.. Big bos memang mcm tu.. Kalau nak blk kampung mesti nak makan kat tepi pantai.. Makan ramai2 seronok.. Memang la seronok mkn.. Bab nak masak yg gwa malas sket tu.. Boring ar masak sorang2 ..

Seekor ayam gwa karikan.. Sebijik nangka muda gwa gulaikan ngan ikan masin.. Berpeluh masin gwa kat dapur smlm.. Tgh sibuk kat dpr, kawan gwa datang.. Dia j0in gwa kat dapur.. Duduk kat meja makan.. Katanya internet tep0n dia problem..
Kat tgn dia gwa tgk ada henpon nokia e5.. Damn! Nokia selalu buat gwa pening.. Kari ayam masih atas dapur.. So gwa pun try multitasking.. Masak ngan try tgk2 apa problem henp0n nurkiah tu.. Sudahnya.. Kari siap masak, nokia tu still problem.. Xleh jugak nak surf tenet.. Patotnya gwa karikan je henpon tu.. Hahah..(Kalau pakai kredit/wifi bleh je.. Yg masalahnya x nak pakai kredit tp nak jugak surf tenet) :p

Gwa surrender.. Memang xleh nak buat dah.. Lgpun gwa bz bebenor.. Nanti malam gwa tgkkan.. Dah siap masak, gwa pack semua lauk masuk dalam keta.. Mak gwa dah ready.. Gwa je blum.. Isap dunhill sebatang then gwa gi mandi... Big bos dah bunyik2.. Lambat la.. Dah tengahari la.. Mcm2 la big bos ni.. Kekadang mcm dak kecik lak gwa rasa.. Excited terlebih.. :p

Sampai kat pantai, kakak gwa n anak2nya dah ready menunggu.. Kakak gwa masak ikan patin ngan sayur goreng pucuk paku.. Pergh.. Meletop perut gwa mcm ni.. Org ramai gile kat pantai semalam.. Org gile je xde.. Kemudian abang gwa pun sampai ngan family dia.. X bwk 1 hape pun.. Berlenggang dongdang sayang je.. Alasan, baru blk dr sekolah anak dia.. Ada sukan.. Ok alasan c0ncrete.. Diterima..
Dah siap makan2.. Maen2 air masin.. Maen layang2 anak sedara gwa n 'sangkutkan' layang2 tu atas pokok rhu yg tinggi tu (dah janji nak ganti yg baru.. Ntah bile..), gwa n family pun meneruskan perjalanan ke kampung arwah ayah.. Jumpa maklong.. Sht lg org tua tu.. Adk dia (mak gwa) pun kalah ngan dia.. Kalau gwa suruh mak gwa lumba lari ngan mak long gwa mesti maklong gwa menang punya ar.. Gerenti!
Bleh ke gwa suruh mcm tu? Hahaha..
Seronok lepak rumah maklong.. Rumah dkt ngan pantai.. Keliling rumah penuh ngan pokok kelapa.. Kelapa mahal skrg weyh.. Dah lama lepak rumah maklong, mak gwa pun ajak blk.. Kaki dia dah start rasa memacam.. Berdenyut la.. Pedih la.. Kebas la.. Mcm2 rasa.. Mcm kaki masak 3 rasa.. :p
So gwa pun mintak izin ngan maklong nak blk dulu.. Maklong hangguk je.. Dia phm pasal keadaan kesihatan adk dia tu.. Maklong hantar mak sampai ke pintu kereta.. Mesra gwa tgk kedua adk beradik ni.. Dengki la plak gwa tgk.. Gwa nanti dah tua mcm tu jugak ke.. Mesra ke gwa ngan adk n beradik gwa..?
Mesra kot.. :)
Maklong gwa pun lambai2 mesra kat gwa n mak gwa.. Gwa pun kasik horn sekali kat maklong.. Maklong pun horn balik kat gwa.. 'Pim.. Pim..' keluar dari mulut dia.. Gwa kasi horn lg 2 kali.. Dia pun reply lg..

'Pim.. Pim.. Pim.. Pimm..'

Begitu lah seterusnya.. Sampai la nak berair mata gwa ketawa.. Mak gwa marah.. Jgn diusik makl0ng mcm tu.. Sian dia.. Penat.. Org melatah ni penat katanya.. Ala.. Bukan selalu gwa dpt usik maklong gwa ni.. Setiap kali gwa jumpa dia je gwa usik dia.. :p

Semalam malam baru gwa sampai rumah.. Lepak kejap.. Ada member ajak ngeteh.. Gwa pergi jup lepak, mcm biasa kena la repair2 henp0n2 yg bermasalah intenet x berkredit.. Tgk ngeteh dpt call dr member laen pulak..

' gwa ada kat rumah lu ni bai.. Tenet henp0n gwa problem ni'

X abes2.. Lps ni gwa nak berSARA dah.. Hahahah.. Umobile pun dah offer tenet 28 hengget sebulan.. X sampai singgit pun sehari tuh.. J0m bertukar ke umobile..

Sekian cerita sehari dihari minggu gwa.. Malas nak up gambar kat sini.. Dah seminggu line mcm cibet.. 3g xde.. Ni guna gprs je.. Adios amigos n amigurls.. Assalamualaikum.. Maria elena kata 'X jawab dose kalau jawab.. sayanggggg..' Hik hik hik.. (Ketawa mintak pelempang size A++..)

* ada org guna text gwa as quote kat entry blog dia.. Memang nak kena pelempang size A+ alien tuh.. Mwahahah..

P n S : nama pantai tu Pantai Sepat! :p

8 whooperz:

marina anakcikbob said...

pimm, pimm.. beri laluan. hahaha..
lawakkkkk.. lawak gile.. org gile je xlawak. hahahaa..

aku baru terbaca pasal 'xjawab dosa, jawab syg' aritu kat blog linglung. mcm siot dia buat.. cer baca, cer baca..

ko da patut bukak kedai henpon je der.. buat duit sikit.. diorang ni tenet nak free, servis enfon nak free, camner? berak kena bayar jugak tau..

Whoopz said...

Lama x masuk blog linglung.. Operamini mcm x diterima kat situ.. :)

Fida Ghazi said...

marina... tatatatak.. aku rasa whoopz patut bukak kedai makan!

operamini aku tatau pape..jahiliah.

HEROICzero said...

u sure had good time. =)

EZAN IDMA said...

pin pin. melelh air liur gwa sebut maskan lu mask haih. nak sikit

FarhanaDr said...

Waalaikumsalam.

:p

aLya maNip said...

whoopz je la lumba ngan maklong tu. ganti big boss..hihi

seronoknya dapat berkumpul ramai2 kan..ada plak yg rajin masak cam whoopz..ngeeee

edlidza said...

yer yer aku setuju dengan fida abg whoopz sile bukak kedai mamam... dah rasa macam novel laaaa baca blog abg whoopz nehhh.... uhuhuhuuuu... :P