BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Followers

Wednesday, January 19, 2011

Bayang hitam..

1 ketika dulu.. Ceh.. Ketika? Jarang gwa guna word ni.. Tp kena la guna .. Sebagai penulis blog yg terkenal seantero planet2.. gwa kena memaksimakan penggunaan perkata-kataan gwa.. Hah! Melalut dah..

Ok.. Start semula.. Satu ketika dulu, gwa n gf gwa.. (Yea.. Gwa dulu ada girlpren.. :p)
Gwa ngan dia lepak kat tc.. (Teluk Cempedak) Malam.. Duduk2 atas pasir.. Gwa cuit dia.. Dia cuit gwa.. Kitaorg bahagia.. Gwa buat joke bodo pun dia ketawa terkekeh-kekeh.. Gitu la jugak sebaliknya.. Masa tu indahnya rasa dunia.. Hati gwa berbonga-bonga.. Hati dia? Ntah le.. Gwa x pandai membaca apa yg tersirat dan tersurat..

Lepak punya lepak.. Dah x sdr hari dah semakin lewat.. Ntah sape punya idea, kita org decide nak lpk je kat tepi pantai teluk cuempedak tu sampai pagi.. (Lepak je.. X wat papepun.. Rasanya lah.. Hahah.. Dah lama.. Lupe! Mem0ry lost..)
Masa berchenta.. Waktu memang x terasa.. Khayal.. Mabuk dek panahan kilat asmaradana.. Chewah.. Geli gwa.. Geligeli.. Hahahah..

Kat belakang tempat kitaorg lepak tu ada 2 batang pokok rhu besar.. Tgh syiok berlepak-lepak tu.. Gwa rasa mcm nak pandang belakang.. Masa tu filem 'JANGAN PANDANG BELAKANG' xde lagi.. Rasa mcm ada org tengok kitaorg je.. Gwa pun berpaling ke belakang.. Pandangan Gwa terpaku kepada 3 bayangan makhluk yg gwa x pasti manusia ke.. Jin ke.. Makhluk halus ke.. Lama gwa mengamati 3 makhluk tu.. 3 makhluk tu x bergerak2.. Gwa semakin saspender.. Apakah menatang tu? Org ke hantu?

Tiba-tiba...




Makhluk 3 serangkai tu melakukan pergerakan.. Gwa sedikit lega.. Baru je nak lega banyak... . . .


Tiba-tiba lagi..




Makhluk tu melayang terbang ke angkasaraya.. Damn..! Pucat lesi muka gwa.. Muka xde darah... Gwa secara live bersemuka dgn kejadian yg kalau boleh gwa xnak tgk.. Tp malam tu gwa berface to face jugak ngan keadaan tu.. Gwa diam seratus bahasa.. Gwa x kasi tau pun kat awek gwa tu.. Kalau gwa kasi tau maunya sebulan mak n bak dia kena teman dia berak malam2.. N dah tentunya time tu jugak dia nak balik.. Rugi ar.. Hahah (dia panggil ayah dia bak..)
Penakut seyh my ex awek tu.. Memang best la kalau bwk gi tgk wayang cite antu.. Hahaha

Tiap kali gwa pergi teluk cempedak, memang gwa akan teringat cerita silam yg kelam yg agak menyeramkan ni.. Bayangan tu masih segar dlm ingatan gwa.. Mcm baru semalam je jadi..


Pesanan gwa..


'JANGAN BIARKAN DIRI ANDA DISELUBUNGI BAYANG..'



21 whooperz:

Fida Ghazi said...

sebbaik la mahluk tu ade..kalo tak bertapa la ko kat situ ngan awek ko yee...

hmmm....

eiffel said...

byahahahaaaaaa..lu rasa..apa pgajarannya?

Whoopz said...

Fida : mmg gwa bertapa kat ctu sampai pagi.. :p

Ei : ntah le.. Jgn ber0men merata-rata kot?

aLya said...

mak aiihhh.. gie ngedate malam2..tu yg 3 makhluk tu teman..hehe

larradanish said...

wakakakak..hakak pun penah lalui gak mende cmni..tapi versi tadak badan punya..ada kepala aja..bawak lampu..tapi hakak berani..berani lari..zassss

aleen aiden said...

hapdet jugak lu ahernya.tiap kali wa jejak tc tu mesti akan jumpe sorang mamat nih yg bertopeng patu cakap pakai speaker.die tdo dlm kemah dekat dgn jambatan 2.wa xtau ape motip die duk tc lame2.tapi wa memang xslesa die ade kat ctu.menakutkan.hu3

aleen aiden said...

hapdet jugak lu ahernya.tiap kali wa jejak tc tu mesti akan jumpe sorang mamat nih yg bertopeng patu cakap pakai speaker.die tdo dlm kemah dekat dgn jambatan 2.wa xtau ape motip die duk tc lame2.tapi wa memang xslesa die ade kat ctu.menakutkan.hu3

nunaa leng. said...

HAHAHA...tuh la date lg mlm2..siang2 xnk date ;D

nurkaloi said...

hihihihi
disebbkan makhluk tu laa
hang tak kena cekop
lau ber2 jer time tu
tak ke naye kene cekup
sila berterima kasih ngan mkhluk tu oke
hahaha
wahhh bestnye renang-renang kat teluk cempedakkk.urmm

fatynadia said...

ha ah kadang2 kita ni curious sangat... elok perati ja betul2 untuk dapat kepastian.

Lovely Bella said...

erm.. nice entry.. hahha baru pestime singgah sini..

maCy said...

pengajaran dia jangan beromen berdua. keh2

Whoopz said...

alya : ramai wei org kat tc tu.. :p

Larra : pergh.. Ngeri.. Gwa c0mplete set.. Semua cukup

Aleen : robot tu ke? Gwa pelik jugak.. Kalau ada lastik, gwa lastikkan je robot jadian tu..

Nunaa : malam la best.. Sejukkk.. :)

Whoopz said...

nurkaloi : gwa duk kat pantai.. bukan kat celah2 batu.. berenang kat tc x best.. sila jgn berenang kat ctu..

Fatynadia : nex time gwa perati betol2.. Err.. Harap2 xde dah nex time.. Heheh..

Bella : tima kaseh singgah blog buruk gwa.. Nex time singgah la lg.. :)

MaCy : xleh berdua eyh? Nex time bertiga la.. 3sum! Hahaha..

teddyuna said...

gege una xske g tc . kompem balik hostel.. rasa mcm pelarian kalau duduk situ lme2.. hehe mklumlah bnyk mata memandang

Umie Nadhirah said...

sebonanya whoopz..
Aku yang skodeng hang..HAHAHAHHAHAHA!

ish,bahaya betol TC tu..pi balik cepat2..-__-"

HEROICzero said...

weh jgn weh. gua slalu gk lepak kt tc neh... hhahaha!

*gambar last tu klakar duh.

nurkaloi said...

wahahaha
celah batu...msti byk udang
oke
tak renang...larik jer

Catherine- said...

itu memang malapetaka!

ex- ko eh?

orang yg dating kat TC tu memang xkan kekal lame... tpt tu puaka!

adeh :p~

len kali x yah dating TC lagi tau!

Whoopz said...

una : eleh.. Ye ke x ske g tc.. Itu hari gwa nampak lu kat tc.. Heheh

Umie : ceh.. Kaki skodeng rupanya..

Heroiczero : bdk kuantan gak ke ni? Gambar tu sebagai hiasan je.. Xde kena mengena yg hdp atau yg dah meninggal dunia.. :)

nurkaloi : ske eyh celah batu? :p

catherine : mcm puaka niyang rapik tu ke cat? Xde lain kali dah kot.. Gwa teringin nak dating kat sungai nile pulak.. Hurm..

marina anakcikbob said...

yikes! giler seram.. kalo aku la, aku da pengsan da 5 saat kemudian.. then awek ko mesti buat CPR..haha.. eh, ex awek la.. silap plak.. tehee..